keskiviikko 11. tammikuuta 2017

UIFK:LLE SELVÄ VOITTO

UIFK – Haukiputaan Veikot 74-51 (23-18, 14-7, 16-15, 21-11)

Ahneimmat: Jokikokko 20, Vuorela 15, Maaninka 13, Hiekkataipale 11
Onnistuneet kolmen pisteen heitot: Vuorela 3, Maaninka 1, Lehtinen 1

UIFK:n sinivalkoiset korismiehet palasivat joulutauolta parketille voitokkaina. Kauden ensimmäisessä ottelussa Veikoille Haukiputaalla pisteellä hävinneet urhomme ottivat karvaan tappion takaisin korkojen kera ja makustelivat tällä kertaa 23 pisteen voiton. Juhlien takeena olivat jämäkkä, ensimmäistä kertaa koko ottelun ajan toteutettu miespuolustus, sekä rennosti rullannut hyökkäyspeli, jossa löytyi sopivassa suhteessa aggressiivisuutta ja luovuutta. Pelaajat alkavat selkeästi tuntea toisiaan ja syöttöpeli olikin ajoittain silmiä hivelevää. Kauden piste-ennätys laitettiin uusiin lukemiin entisen ennätyksen oltua 70 pistettä.

Kauden parhaat lukemansa henkilökohtaisella tasolla teki myös Markus Jokikokko, jonka heittovireelle joulutauko oli tehnyt hyvää. Pelipäivänä positiivisten asioiden vyöry lähti liikkeelle heti työpäivän jälkeen, kun vaimo oli tehnyt Jokikokolle päivälliseksi pinaattiperunamuusia ja napsahtavia nakkeja. Myös peliä ennen tullut tieto siitä, että Jokikokko saa Fifa17-pelin Xboxille käytännössä puoli-ilmaiseksi vaikutti osaltaan musertavaan suoritukseen kentällä. Lehdistön uteluihin mahdollisesta leijumisesta tällaisen ottelun jälkeen Jokikokko kuittasi lyhyesti:

”Pelin aikana oli jo tullut vaimolta pitkä kauppalista.”

Kiitos Jokikokon motivoinnista kuuluu tietysti pelikoodin myyneelle joukkuekaveri Niko Lehtiselle. Lehtinen oli itsekin pelipäällä upottaen ottelun lopussa ”summerinkukistajan” kolmen pisteen viivan takaa. Lehtisen lähtökohdat otteluun olivat vähintäänkin haasteelliset, olihan mies ollut loukkaantuneiden kirjoissa. Lisäksi riesana oli liian suuri pelipaita. Myös pelaajasopimusta ollaan viime päivät tarkasteltu suurentavilla silmäluupeilla, sillä Lehtisen itsensä mukaan sopimuksessa sanotaan, ettei hän saisi koskaan pelata yli neljää minuuttia. Pelin jälkeen ääni kellossa oli tietysti muuttunut ja Lehtinen oli selvästi nauttinut ylimääräisistä sekunneista:

”Isolla paidalla pelaamisessa on hyvät ja huonot puolensa. Ilmanvastus on huomattavasti suurempi ja helmoihin kompastuminen on aina vaarana. Toisaalta heitto pysyy rentona, kun ei purista mistään. Heinäpääläinen ego ei ehkä mahtuisikaan pienempään.”

Joukkueella oli ensimmäistä kertaa käytössään oikea ”fläppitaulu” ja valmentaja Juha Karjalainen lupasikin piirtää ottelun aikana vähintään yhden kuvion. Ilmeisesti Karjalaisen lyhyt visiitti kentän puolella sai hänet unohtamaan asian, mikä puolestaan synnytti pettymyksen tunteita pelaajistossa. Tällä kertaa ei nähty Karjalaisen bravuurinumeroa, eli ”loireja”, mutta lyhyen pelaamisensa aikana hän ehti kerran rikkoa ronskisti vastustajaa korin alla.

”Ei ollut tarvetta piirtää (kuviota, toim. huom.). Kiitos Salelle (Sauli Väisänen, toim.huom.) vaihtoon tulemisesta. 45 sekuntia maksoivat tällä kertaa yhden karpalolonkeron.”

UIFK seilaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Putki uhkaa katketa seuraavassa ottelussa, joka pelataan 22.1 Kokkolassa Länsipuisto Basketia vastaan. LB ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella. Tulta päin mennään kuitenkin pelkäämättä. Sarjatilanne on nähtävillä koripalloliiton sivuilla:

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Fläppi odotti ratkaisuhetkiä eli pelin loppua. Sitä ei tarvittu, koska koutsi oli kentällä viimeiset 45 sekuntia. Virhe ei ollut ronski vaan hienostunut no basket-virhe

    VastaaPoista