maanantai 27. helmikuuta 2017

JOUKKUEHENKI PALAAMASSA - UIFK:LLE SILTI TAPPIO

Ylivieskan Kuula - UIFK 83-75 ja. (24-14, 13-21, 16-15, 15-18)

UIFK:n pisteet: Maaninka 30, Jokikokko 29, Vartiainen 7, Lehtinen 4, Karjalainen 3, Dubatscheff 2
kolmoset: Maaninka 4, Jokikokko 1, Vartiainen 1 Karjalainen 1

Myös viimeinen ottelu sujui UIFK:n osalta mollivoittoisissa tunnelmissa kauden päätyttyä orastavaan kahden ottelun tappioputkeen. Neljästätoista ottelusta UIFK onnistui voittamaan viisi ja häviämään yhdeksän, mitä voidaan toki pitää kelvollisena suorituksena tulokasjoukkueelle. Jäljellä olevien otteluiden tuloksista riippuen UIFK:n sijoitus kahdeksan joukkueen sarjassa on välillä 5-7. Sarjatilanteeseen ja tuloksiin voi tutustua Suomen koripalloliiton sivuilla:


Ylivieskan reissuun startattiin rennoin ja positiivisin mielin pelaajakadosta huolimatta. Alkumatkasta pakkasauringon paistaessa joukkueen virallinen fläppitaulu savusi taukoamatta. Paljon otsikoissa viihtynyt ja lakimiehensä Olli Siposen avustamana joukkueen sisäisiä kemioita riekaleiksi repinyt Niko "kulttipelaaja" Lehtinen sekoitti pakkaa piirtämällä hämmentävän neljän pelaajan kuvion. Ilmeisesti mies oli ajatellut, että kun matkassa on vain seitsemän pelaajaa, kolme heistä lentää kuitenkin kesken pelin suihkuun ja joudutaan pelaamaan neljällä. Lehtisen rikehistorian tuntien tällaiset ajatukset häneltä eivät liene mitenkään poikkeuksellisia.

Uraa uurtavan neljän pelaajan kuvion jälkeen seuraava koettelemus oli Pasi Vartiaisen lihapiirakkapaketti, johon valmistaja ei ollut jättänyt pussin reunaan niin sanottua heikkoa kohtaa. Kun Vartiainen ei uskaltanut käyttää hampaitaan, matkanjohtaja Juha Karjalainen päästi hänet pälkähästä ja paljasti, että Fordin sokkeloisissa onkaloissa on jossain haarukka ”jemmassa”. Haarukka löytyikin helposti ja sitä hyväksi käyttäen Vartiaisen onnistui onneksi puhkoa lihispaketti auki.

Oulaisten Nesteellä nähtiin myös draamaa, jonka aiheuttaja ei olisi voinut olla kukaan muu kuin ”Karjalan karhukoira” Niko Lehtinen. Jo valmiiksi yhteisön lähes ulos pullauttama värikäs persoona osoitti mieltään istumalla eri pöytään muun joukkueen kanssa. Edes hyväntahtoinen huutelu ei saanut Lehtistä liittymään seuraan. Tilanne vaikutti olevan korjaamattoman tulehtunut viimeistään siinä vaiheessa, kun pelaajat siirtyivät katsomaan huoltoaseman televisiosta naisten parisprintin MM-lähtöä. Lehtinen painui mieluummin ulos pakkaseen.

Itse pelissä hyvästä alkulämmittelystä huolimatta UIFK:n kone käynnistyi hitaasti. Pallo poltti hyppysissä ja heitot olivat puolivillaisia suupaisuja sinne päin.

”Maaninka taivutteli minut ottamaan kanelimunkin Oulaisissa ja se varmasti vaikutti omaan vireeseeni”, Markus Jokikokko pohti puoliaikahaastattelussa.

Pahinta oli kuitenkin puolustus, joka vuoti korin alta kuin vanha Hiace. Ensimmäisen jakson jälkeen ruosteista runkoa hitsattiin umpeen paikkapuolustuksella ja korinumerot saatiinkin käännettyä parempaan suuntaan. UIFK otti taistellen kiinni kotijoukkueen etumatkan, vaikka yksi tärkeimmistä pelaajista, Heikki Dubatscheff sai virhetilinsä täyteen jo ennen ottelun puoliväliä. Rotta-Lehtisen kannalta tämä oli vapauttavaa, sillä Iso-D:n ottaessa sikailijan roolia Lehtinen pystyi keskittymään puhtaasti taitokorikseen, mistä mies tuntuikin silmin nähden nauttivan. Tämä käynnisti joukkuekemioiden puolella välittömästi positiivisten hormonien vyöryn ja antoi toivoa siitä, että ehkä Lehtisen tulevaisuus on sittenkin UIFK:n kanssa. Myös esimerkiksi kauden hurjimmat minuuttinsa pelannut Juha Karjalainen joutui virhevaikeuksiin. Kylän raitilla liikkuneiden tietojen mukaan Karjalaisen rikkomiskäsi on ollut seuraavana päivänä hyvin kipeä.

Ottelun lopussa Markus Jokikokko osoitti, ettei viime ottelussa ratkaisevalla hetkellä ohi heitetty vapaaheitto ollut jättänyt sen suurempia haavoja herkkään sieluun, jollainen Jokikokolla eittämättä on. Tällä kertaa hän pussitti molemmat vaparinsa lopussa! UIFK oli viimeisillä sekunneilla vielä kahden pisteen johdossa, mutta Kuulan viimeinen hyökkäys tuotti korin ja edessä oli jälleen jatkoaika kahden tasaväkisen joukkueen välillä. Oulussa pelattu ensimmäinen ottelu vaati kaksi jatkoaikaa, mutta tällä kertaa selvittiin yhdellä. Virhevaikeuksien ja kapean rosterinsa kanssa taistelleet sinivalkoiset eivät enää jatkoajalla pysyneet rinnalla, joten Kuula korjasi lopulta selvähkön voiton.

Paluumatkalla autossa kiisteltiin siitä, tekikö kovana kaukoheittäjänä tunnettu Pekka Seeskorpi yhtään koria koko kauden aikana? Itse hän oli sitä mieltä, että ei. Keskustelun lopputulemana kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Seeskorpi nauttii edelleen kovan heittäjän mainetta, koska on pystynyt treeneissä käyttämään vahvuuttaan aseena. Takakentän molemmat pommittajat Seeskorpi ja Lehtinen istuivat kahdestaan Karjalaisen jättiauton takakontissa ja tuntuivat löytävän yhteyden toisiinsa. Tämä helpottanee entisestään Lehtisen paluuta joukkueen ytimeen. Tässä vaiheessa on lisäksi hyvä huomauttaa, että Lehtinen sai tällä kertaa pelata juuri oikean kokoisella paidalla, joten seurakin on tullut jo paljon vastaan. Nyt on Niko sinun vuorosi!

Pelireissun päättyessä autosta poistui kaikkensa antaneita pelimiehiä, joilla oli lonkat lukossa ja pakarat jumissa, mutta mieli loistavan kirkas. Kauden saavutukset hahmottuvat itse kullekin varmasti pitkin kevättä, mutta voitaneen edelleen sanoa, että UIFK:n ensimmäinen kausi oli onnistunut. Toki parannettavaa jäi hurjasti, joukkue kärsi monta niukkaa tappiota, jotka kokeneempi joukkue olisi kääntänyt voitoksi. Tämä kertoo tietysti myös hyvää sarjan tasaisuudesta, mistä osoituksena ovat myös lukuisat ristiin pelatut tulokset.

Juuri saamamme tiedon mukaan on varmistunut, että UIFK on sarjassa vähintään 6:s! Viidennen sijan kohtalo ratkeaa ottelussa Oulun NMKY kaikki - Ylivieskan Kuula, joka on tarkoitus pelata 4.3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti