keskiviikko 15. helmikuuta 2017

TAISTELUVOITTO

UIFK - Voitto 57-55 (8-11, 21-14, 12-17, 16-13)

Parhaat pistemiehet: Jokikokko 21, Dubatscheff 15, Maaninka 12

Kolmoset: Maaninka 1

UIFK:n avausviisikko: Jokikokko, Dubatscheff, Vuorela, Maaninka, Väisänen.

UIFK:n korisjoukkue näytti, että hiihtoladuilla ja urheilukatsomoissa velloneet huhut tyhjennys-, alennus-, tai mistä tahansa kirpputorimyynneistä eivät olleet saaneet joukkueen henkistä tasapainoa järkkymään. Joukkue ei tälläkään kertaa loistanut koripallon hienomekaniikassa, mutta voi pojat että se taisteli. Ottelun aaltoillessa, johtoaseman vaihtuessa tiuhaan, yksikään valkosinistä pelipaitaa kantanut pelaaja ei antanut tuumaakaan periksi. Palkinto seisoi lopussa, kun vielä taktisellakin puolella otettiin vastustajasta, jos ei niskalenkki, niin ainakin puolinelson ja pakotettiin hyvin kamppaillut Voitto kotimatkalle tappio taskussaan.

"Pakko todeta, heja UIFK, tänään hieno taistelu ja voitto!" Valmennuspuolesta ja jykevistä screeneistä vastannut Olli Siponen huudahti niin kantavalla äänellä, että herkimmät toimittajat kavahtivat karkuun lehdistötilaisuudesta.

"En gång IFK, alltid IFK", joukkueen ainoa suomenruotsalainen Pekka Seeskorpi säesti.

"Melkein koko kauden se otti ennen kuin osattiin pelata johtoasemassa peli loppuun asti", kapteenina taistelua johtanut Antti Maaninka iloitsi.

Kolmikko, joka kantoi tällä kertaa suurimman vastuun korinteosta: Maaninka (9), Dubatscheff (7), Jokikokko (heittää).

Myös Voitto oli valmistautunut iltaan huolella ja vierasleirissä oltiin hereillä esimerkiksi puoliajalla, jolloin UIFK Pekka Seeskorven toimesta piirsi ensimmäiset kuvionsa maineikkaaseen uuteen fläppitauluunsa. Voiton puoliaikascoutit kävivät ilmeisesti vakoilemassa neuvonpitoa, sillä pelin jatkuessa paikkapuolustusta vastaan suunnitellut kuviot osoittautuivat ajan hukaksi, kun Voitto oli vaihtanut puolustuksensa takaisin mieheen.

Ottelun jälkeisessä fanitilaisuudessa jotkut pelaajista Pasi Vartiaisen johdolla intoutuivat tutkimaan päivitettyä sarjataulukkoa. Monimutkaisten laskelmien, matemaattisten kaavojen soveltamisen, kymmenien sotkettujen lasinalustojen ja elämän perimmäisen tarkoituksen pohtimisen jälkeen huomattiin, että UIFK:lla on vielä teoreettinen (korostamme sanaa teoreettinen) mahdollisuus neljän parhaan joukkoon. Se, miten se on mahdollista, on kuitenkin päätetty jättää vain joukkueen älymystösiiven tietoon, sillä totuuden avaaminen julkisesti saattaisi vaikuttaa epäsuotuisasti muiden joukkueiden peleihin, joista UIFK tietysti tarvitsee itselleen sopivat tulokset.

Syöttäminen tuntuu naurattavan vasemmalla olevaa Pasi Vartiaista. Taustalta korin alle sähähtää Mikko Vuorela.

Edellisen ottelun jälkeen kohistiin mahdollisesta joukkueenjohdon kriisikokouksesta pelipäivänä. Kellään Professorintien salissa tai käytävillä ei tuntunut olevan vedenpitävää faktaa asiasta. Kiintiökolmosputkensa tietoisesti ottelussa katkaissut heinäpään lentävä luontokappale Niko Lehtinen oli saanut koripalloyhteisössä kovasti kritiikkiä rottamaisesta potkunyrkkeilypelityylistään. Hän olikin vaihtanut pallottoman pelinsä muistuttamaan enemmän sumopainimaista tökkimistä, virhealtista toki sekin. Mies sivuutti toimittajan utelut pelityylistään ja keskittyi kommentoimaan muita asioita:

"Mikäli kokous pidettiin ennen peliä, niin nuijitut päätökset näkyivät pelikentällä mitä positiivisimmalla tavalla. Jos kokous alkaa vasta nyt pelin jälkeen, niin jo pelkkä tieto kokouksen olemassaolosta sai joukkueen pelaamaan kuin enkelit. Tosin itsestä tuntui kentällä siltä, että oma suojelusenkelini oli läsnä suojelemassa. Kenties koko joukkueen suojelusenkeli oli kausikortti-Marko, joka liittyi (pakotettiin toim. huom.) Ilkka Railon toimitsijatiimiin."

Niko Lehtisen runollinen uskonnollisfilosofinen vastaus on kryptinen ja tunteellinen. Se vaatii monta lukukertaa, mutta ei millään tahdo kestää sitä. Lehtinen asetetaan tällä sekunnilla pään sisäisten asioiden ammattilaisten ympärivuorokautiseen tarkkailuun.

Maaninka peittoaa nopeudellaan vastustajan ja kameran linssin.

UIFK:lla on jäljellä vielä kaksi vierasottelua. Ensimmäinen niistä pelataan sunnuntaina 19.2 Oulun Karjasillalla ja jälkimmäinen 26.2 Ylivieskassa. Sarjan jännittäviä loppuvaiheita ja sarjataulukon kehittymistä voi seurata koripalloliiton sivuilta:


Jutun valokuvat: Mari Jokikokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti