keskiviikko 25. lokakuuta 2017

PELIVIIKKO = JUHLAVIIKKO

UIFK:n korispojat kohtaavat lauantaina 28.10 kotisalissaan Myllyojalla kivikovan vierailijan Länsipuisto Basketin (Kokkola). Viime kaudella UIFK kiusasi koko sarjan voittoon kiitänyttä joukkuetta kotikentällään kolmen jakson verran, mutta vieraspelissä kelkasta pudottiin jo alkumetreillä. Tämän kertainen käsikirjoitus on vielä kirjoittamatta, mutta lauantaina sekin lyödään kirjoihin ja kansiin.

UIFK-leiriin kantautui alkuviikosta hyviä uutisia, sillä yhden pelaajan pelilupa löytyi ”jostain metsästä” pahasti kostuneena ja suttuisena. Kyseessä oli takamieskaappaus Jani Sarajärven (viime kauden seura Tönköt) sopimuspaperi. Nopeajalkaiselle Sarajärvelle onkin tilausta Länsipuiston kovan prässin alla. Viime kauden pelaajista ykkössentteri Petri Jalava on jälleen käytettävissä, kuten myös alaraajatärskystään toipunut jenkkivahvistus Andrew Conlin. Joukkueen pitäisi olla siis huomattavasti iskukykyisempi kuin kaksi viikkoa sitten Kajaanissa.

Valmistautuminen tulevan viikonlopun otteluun on sujunut melko hyvin, lukuun ottamatta nimeltä mainitsemattoman kulttipelaajan suhmurointia harjoituspäiväkirjojen kanssa. Kävi nimittäin ilmi, että kyseinen joukkueen jäsen on yrittänyt merkata kalenteriin treenejä, joissa ei itse ole ollut paikalla. Tälle heinäpääläiselle kaverille onkin varattuna lauantaille VIP-paikka edustuksen otteluun toimitsijapöydän äärestä, kuten on tehty myös toiselle Heinäpään suurelle miehelle, Veli-Matti Hiekkataipaleelle. ”VM” jättäytyi tälle kaudelle pois edustusjoukkueen pelaajistosta aloittaakseen uudessa toimessaan UIFK:n psykologisena valmentajana. Valmennusmetodit noudattelevat uutta yksinkertaista suuntausta, joka koostuu vain kahdesta teesistä:

1. Negatiivinen palaute saman tien suorituksen yhteydessä, esimerkiksi, kun pallo irtoaa valmennettavan kädestä riippumatta siitä, minne se lentää. Voi vaikkapa huutaa: Ei sinne päinkään!

2. Hyökkäyksen psykologinen horjuttaminen vähättelemällä. Esimerkiksi: Paikka kuntoon, ei heittäjää!

UIFK on muutenkin ottanut askeleen entistä ammattimaisempaan suuntaan organisaationa, sillä se on aloittanut tulevien vastustajiensa scouttaamistoiminnan. Esimerkiksi viime viikolla yksi organisaatioon kuuluva henkilö kävi tekemässä paikan päällä analyysit vastustajista ottelussa Voitto-ONMKY juniorit. Vielä toistaiseksi tähän toimeen ei ole palkattu vakituista työntekijää, vaan tehtävää suorittaa jo seuran palveluksessa oleva henkilö. Tällainen ammattimaistuminen on ehdoton edellytys, mikäli tulevaisuudessa halutaan menestyä pohjoisen aluesarjassa.

Joukkueen sisällä on pidetty terapiaistuntoja Chicagosta kantautuneiden ikävien uutisten vuoksi. Kyseessä on tietysti Bullsin harjoituksissa tapahtunut nyrkkitappelu, jossa osallisena olivat Nikola MIrotic ja Bobby Portis. Istuntojen myötä on ollut ihanaa huomata, kuinka paljon UIFK:ssa rakastetaan. Eri siipien (Kainuu, Keski-Suomi, Savo, pankkimiehet) välillä vallitsee syvä kunnioitus ja arvonanto. UIFK:ssa miehetkin uskaltavat halata toisiaan. Muutama vuosi sitten Kajaanissa UIFK halasi jopa vastustajansa kättelyn sijaan ottelun jälkeen. Vaikka joku kainuulaisen siiven edustaja olikin sitä mieltä, ettei kainuulaista miestä saisi käytössääntöjen mukaan halata, niin ihan hyvin se kyllä meni.

Treenipaita 2017-2018

Alla on esimerkkinä, minkälaista viestinvaihtoa uuden treenipaidan lanseeraus sai aikaan joukkueen sisäisessä keskusteluryhmässä. Tämän jälkeen viimeistään pitäisi olla ulkopuolisillekin selvää, että psykologisen valmennuksen lisäksi joukkueeseen tarvittaisiin myös ihan oikea psykologi:

”Nyt Juha on ylittänyt itsensä! Ihan jäätävä paita.”

”Odotan jo kun saan suudella tuota onnistuneen työntöheiton jälkeen!”

”Nikolle varattu XXXL-koko.”

”Ihan sama, kunhan nännit jää piiloon.”

”Itse tarvitsisin S-koon hartioista ja L-koon vatsan kohdalta.”

”Vaimo ehdotti, että kokeilisin pallivahaa. Vähentää kuulemma intiimialueen hikoilua urheilusuorituksen aikana.”

”Miten intiimissä urheilusuorituksessa ehtii tulla hiki? Kenen vaimolta kysytään varmistus?”

Lauantai 28.10 klo. 15.00, Myllyojan koulu:
IFK Uleåborg-Länsipuisto Basket
Sarjan kotisivu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti