keskiviikko 11. lokakuuta 2017

UUSI KAUSI

Taas on se aika vuodesta, jolloin koripalloihmiset ympäri Suomen kihisevät innosta uuden kauden alkaessa. Pääsarjat ovat jo täydessä vauhdissa, mutta esimerkiksi kahdeksan joukkueen Pohjois-Suomen aluesarja pyörähtää käyntiin vasta tulevana viikonloppuna kahdella ottelulla. Toisessa näistä nähdään myös sinivalkoinen lippulaivamme, eli tietysti IFK Uleåborg, joka aloittaa kautensa Kajaanissa IBC Hongan vieraana.

Oululaiset ovat treenanneet läpi kesän rystyset ja polven rustot valkoisina. Fyysisessä harjoittelussa ollaan käytetty apuna muun muassa norjalaista osaamista menemättä sen kummemmin yksityiskohtiin. Pääpaino on kuitenkin ollut lajinomaisissa harjoitteissa ja joukkuehengen voidaan sanoa olevan (vielä) tällä hetkellä katossa. Ainoastaan kansainvälisen koripalloliiton uusi askelsääntö on aiheuttanut pelonsekaisia tunteita ja sitä on analysoitu katselemalla videoita ”sieltä internetistä”. Yksi joukkueen jäsen jopa ehdotti, että pelaajien elastisuus ei mahdollisesti riittäisi uuteen sääntöön, mutta tämä jää nähtäväksi.

Joukkueen rakennusvaiheessa on ilmennyt pientä sekoilua. Joukkueenjohto ja sopimusneuvotteluista vastuussa olevat henkilöt ryssivät totaalisesti keskustelut Marko Korhosen kanssa. Fanit ovat odottaneet kuumeisesti, mutta kärsivällisesti sopimusuutisia ja kun niitä ei kauden kynnykselläkään ole kuulunut, ovat kannattajat päätyneet järjestämään lukuisia mielenosoituksia pitkin Oulua, lähinnä savuisissa keskikaljaravintoloissa. Kysyimme Korhoselta itseltään asiasta, mutta saimme irti ainoastaan sanat: ”Hyvvää reissua”. Villi arvaus on, että kun muu joukkue taistelee sarjapisteistä Kajaanissa, istuu Korhonen Raksilan lehtereillä Kärppäpelissä, tai vaihtoehtoisesti matkustaa pyörällä Pudasjärvelle.

Toinen kiusallinen ongelma liittyy UIFK:n uusiin kesän aikana värvättyihin pelaajiin, joita on pitkä liuta. Postin harventuneista jakelupäivistä johtuen uusien pelaajien peliluvat ovat kuitenkin juuttuneet jonnekin, ehkä jopa kadonneet. Yhdysvaltalaisvahvistus Andrew Conlin sai omansa, mutta joutuu jäämään pois alavartalovamman vuoksi. Toinen takamieshankinta Antti Merihaara sentään tehnee debyyttinsä. Muuta kokoonpanoa emme turvallisuussyistä julkaise ennakkoon, sillä muutokset ovat mahdollisia emmekä halua suututtaa kannattajia enempää. UIFK haluaa myös pitää vastustajansa mahdollisimman pitkään pimennossa. Joka tapauksessa, uusi kausi ja uudet seikkailut odottavat kokijoitaan, eikä mikään voisi olla parempi paikka aloittaa kuin Kajaani, tuo Olli Siposen virkeä auskultointipitäjä.

IBC Honka-IFK Uleåborg, lauantaina 14.10 klo. 13:00, Kajaanin keskuskoulu

Sarjan kotisivu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti