sunnuntai 19. marraskuuta 2017

VALTA NOUSEMASSA KAPTEENIN HATTUUN - KATKERAT HEINÄPÄÄLÄISET SUUNNITTELEVAT OMAA JOUKKUETTA

Oulun Tarmo - IFK Uleåborg 63-52 (24-23)

UIFK:n leirissä on herennyt ajatuksia siitä, onko valta noussut kapteeni Antti Maaningan hattuun ja sokaissut pelimiehen arviointikyvyn. Ensin Maaninka penkitti omavaltaisesti harjoituksissa Markus Jokikokon, joka poistui ovet paukkuen suihkuun. Tämän jälkeen Maaninkaa on syytetty jopa ikärasismista pelaavan kokoonpanon valintaan liittyen. Heikki Dubatscheff ei ole kahteen viime otteluun pelannut ja mehiläisten puisia pesiä kunnostamassa ollut Dubatscheff tavoitettiin kommentoimaan puuttumistaan kokoonpanosta. Hunajamies oli vähäsanainen:

"Oon liian vanaha."

Joukkueenjohtaja ja valmentaja Juha Karjalainen ilmoitti luvanneensa Dubatscheffille, että jos hän saapuu pelaamaan, hän itse lupaa olla menemättä kentälle, mutta edes se ei saanut honeymania Tuiran korispyhättöön. Heikkiä olisi nimittäin tarvittu, sillä isoista miehistä Petri Jalava oli poissa, kuten myös Matti Nykäsen paras ystävä Marko Korhonen. Korhonen kyllä ilmestyi pokkana katsomoon, mutta ei antanut kommentteja liittyen pelaamattomuuteensa. Ainakaan mistään (fyysisestä) vammasta ei pitäisi olla kyse.

Kokoonpano Tarmoa vastaan:

4 Jani Sarajärvi
5 Pasi Vartiainen
6 Andrew Conlin
7 Juhana Kärkkäinen
8 Markus Jokikokko
9 Antti Maaninka
11 Antti Merihaara
12 Alex Jämsén
valmentaja: Juha Karjalainen

Itse ottelussa UIFK pysyi sarjajohtajan reessä viimeiselle jaksolle saakka, jolloin hyökkäyspeli puuroutui lopullisesti ja kriittisillä hetkillä Tarmon kolmoset upposivat hyvällä prosentilla. Myrskyn silmässä oleva Maaninka (23 pistettä) ei osoittanut leijumisen merkkejä kentällä, vaan löi jämäkkää tulosta pöytään hyökkäyspäässä kauden parhaalla pistemäärällään. Myös kovana puolustajana tähän asti kunnostautunut Andrew Conlin (9 pistettä) väläytteli hyökkäyspotentiaaliaan. Yhdeksi erikoisuudeksi takamiehelle näyttäisi muodostuvan myös aggressiivinen hyökkäyspään levypallopelaaminen. Viime ottelusta tylysti ulos jätetty Pasi Vartiainen (3 pistettä, kolmen pisteen heittoprosentti 100!) osoitti, että kokenut pelaaja pystyy pitämään itsensä kunnossa myös omatoimisella harjoittelulla. Varmasti viesti menee nyt seurajohdollekin perille.

Lehtereiden kolmihenkinen asiantuntijaraati (tajunnanvirtainen Pastori Silli, entinen laituri jalkapallon puolelta, sekä kulttuurivaikuttaja pienestä kainuulaisesta kaivoskylästä) kehui UIFK:n taistelua, mutta pettyi joukkueen seisovaan hyökkäyspeliin. Myös syötöt olivat huonoja ja huolimattomia. Ottelun jälkeen puhetta aiheutti myös Heinäpään lintujen, Haukan ja Kotkan puuttuminen lehtereiltä. Nimeltä mainitsematon myyrä väittää nähneensä savuisen heinäpääläisen merimiesbaarin pöydässä koripalloseuran perustamiskirjan. Uuden koripallon erikoisseuran nimenä olisi hänen mukaansa Weedhead Hawks. Olosuhteet huomioon ottaen tämä ei olisi edes yllättävää, kun tietää toisen linnuista monisyisen ja vaikean parisuhdehistorian UIFK:n kanssa. Tänä vuonnahan kulttipelaaja Lehtinen ei ole ollut kokoonpanossa kertaakaan, eikä se ainakaan laannuta vellovia huhuja. Jäämme seuraamaan, onko kyse uuden joukkueen perustamisesta, vai pelkästään siitä, että Veli-Matti Hiekkataipale unohti panna kellon soimaan.

Ottelut kuitenkin jatkuvat ja juna etenee. UIFK:n seuraava ottelu pelataan ensi sunnuntaina 26.11 Myllyojan koululla kello 16.15. Vastassa on jälleen tappioton kärkipään joukkue ONMKY Kaikki. Ottelun kokoonpanoa saadaan jännittää hyvinkin kalkkiviivoille saakka, sillä esimerkiksi Pasi Vartiaisella on edellisenä päivänä pikkujoulut.

Sarjatilanne ja otteluohjelma:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti