lauantai 16. joulukuuta 2017

SEESKORVEN APINA PAKENI TAKAISIN VIIDAKKOON

IFK Uleåborg – Ylivieskan Kuula 87-77 (47-35)

Kahden viimeisen ottelun perusteella UIFK:lla on vain yksi ongelma, eikä se ole voittaminen. Hyökkääminenkään se ei ole, sillä sinivalkoiset parantelivat omaa piste-ennätystään toista kertaa peräjälkeen. Harmaita partakarvoja aiheuttaa tällä hetkellä ainoastaan puolustus, joka ei ole toiminut toivotulla tavalla. Voisi sanoa, että on synti murehtia voiton hetkellä, mutta toisaalta, henkilöt seurassa etsivät aina keinoja kehittää itseään ja joukkuetta. Joulutauko tuleekin kreivin aikaan, joten joukkue voi vetäytyä mietiskelemään tarkemmin puolustuspelin saloja.

Pikaisimmat ehdottivat ottelun jälkeen, että joukkueen valmennustiimiä vahvistettaisiin ”defence coachilla”, jotta koripallonero Juha Karjalainen voisi keskittyä täysillä kokonaisuuteen. Karjalainen itse kuitenkin torppasi ehdotuksen siltä seisomalta pilke silmäkulmassaan ja virne suupielessään glögilasin takaa:

”Jokainen voi ihan itse opetella puolustuksen perusasiat. Sijoittuminen ja erityisesti jalkojen liikuttaminen rivakammin. Ensimmäinen harjoite: katso Urheiluruutu puolustusasennossa siten, että kantapäät eivät osu lattiaan ohjelman aikana.”

Seuraavaksi toimittajat nappasivat pitkästä aikaa peliasun ylleen pukeneen Pekka Seeskorven tenttiin ja kysyivät hänen mietteitään Karjalaisen tarjoamasta treeniohjelmasta:

”Tuo arki-iltojen viisiminuuttinenkin on kova, viikonlopun Urheiluruudusta puhumattakaan.”

Toimittajat jättivät häpeällisesti huomiotta sen tosiseikan, että pitkästä pelaamattomuudesta huolimatta Seeskorpi liikkui kentällä kuin nuori varsa. Hän upotti myös ensimmäisen korinsa puoleentoista vuoteen! Apina joutui luovuttamaan ja loikkamaan pois lämpimästä selästä Myllyojan kylmälle ja kovalle betonille. Ja itse korihan oli mitä kaunein NBA-etäisyyden kolmonen.

Ottelun palkintoraati antoi kaikki tähtensä ja kimalteensa Andrew Conlinille. Myös kommentit olivat tällä kertaa ”Andyn” omalla äidinkielellä:

”MVP today was Andrew! Simply magnificent”

“Vote for Andy. No mistakes!”

“We love Andy the basketball player. The package is so beautiful, I wanna cry.”

Hieman homoseksuaalisilta kalskahtaviin (ei sillä, etteikö UIFK hyväksyisi tämänkin seksuaalisuuden muodon) kommentteihin on silti helppo yhtyä. Varsinkin lopussa Conlinin pelinäkemys (basketball IQ), asenne (attitude) ja puolustus (defence) olivat silkkaa rautaa (iron).

Molemmista joukkueista löytyi pelaajia, jotka olivat ongelmissa tuomarilinjan kanssa. Näin tarkkaa linjaa ei ole vielä kertaakaan ollut. Esimerkiksi UIFK:n blogia viime kerralla tarkkaan lukenut Petri Jalava pysyi tällä kertaa ihailtavan tyynenä, vaikka hänet passitettiin tuomarien toimesta lopulta suihkuun asti. Myös Antti Maaninkaa jouduttiin penkittämään neljän virheen vuoksi. Antti kuitenkin pelasi ottelun lopun ja vältti ulosajon.

Ottelun järjestelyt toimivat jälleen mainiosti. Yksi toimitsijoista ei päässyt paikalle, mutta onneksi ainakin Haukiputaan hiihtoladut saavat sen edestä kuritusta. Myöskään pelaajien henkilökohtaisia pistemääriä emme voi kertoa johtuen kirjurin innovatiivisista ratkaisuista ja siitä seuranneesta hienon hienosta epäluotettavuudesta. Sanotaan nyt vaikka näin, että Korhosen Marko teki paljon.

UIFK vetäytyy siis lyhyelle tauolle. Pelit jatkuvat kuitenkin osalla pelaajista ikämiesten Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa Oulussa (6.-7.1), joissa UIFK:lla on mukana kaksi joukkuetta 35-vuotiaiden ja 45-vuotiaiden sarjassa.

Vuoden viimeisen ottelun kokoonpano:

5 Antti Merihaara
6 Andrew Conlin
7 Sauli Väisänen
8 Markus Jokikokko
9 Antti Maaninka (c)
11 Marko Korhonen
12 Alex Jämsén
13 Petri Jalava
81 Pekka Seeskorpi
valmentaja: Juha Karjalainen

Pohjoinen aluesarja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti