sunnuntai 21. tammikuuta 2018

MESTARUUSKRAPULAINEN VOITTO KIRJURIN KANNUSTUKSELLA

UIFK – IBC Honka 70-66 (34-32)

Johtuen 45-vuotiaiden joukkueen kultamitaleista Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa loppiaisena, osa organisaation henkilöistä kärsii edelleen kovaa mestaruuskrapulaa. Esimerkiksi Juha Karjalainen oli saanut lääkäriltä sekä puhumis- että hiihtokiellon! Kun lekurilta kysyttiin koripallosta, tämä vain tuijotti pitkään ja syvään sanomatta sanaakaan.

Jostain täytyi siis kaivaa valmentaja tuuraamaan. Sopivin ehdokas oli tietysti nelivitoset mestaruuteen luotsannut Veli-Matti Hiekkataipale. Varsinkin Heinäpään kotisohvien jännittäjille tämä uutinen oli erityisten rauhoittava. Vastaavasti lisähuolta aiheutti sentteri Petri Jalavan puuttuminen poreallaskiireidensä vuoksi. Toivottavasti vesi kupli sopivalla voimakkuudella.

UIFK avasi uuden vuoden Pohjoisen aluesarjan osalta äärimäisen tiukalla ottelulla kajaanilaista IBC Honkaa vastaan. Kajaanilaisilla on eittämättä sarjan ammattitaitoisin organisaatio. Kotiotteluissa myydään lippuja, pelaajilla on top-luokan juomapullot, joukkueella on jopa omat lämmittelymusiikit vierasotteluissa. Respect!

Joukkueet pussittivat tasapäin pisteitä läpi ottelun aina viimeisille minuuteille saakka. Lopussa UIFK:n puolustus oli piirun verran terävämpi, oululaiset päästivät viimeisellä neljänneksellä vain 12 pistettä. UIFK:lla on nyt kasassa kuusi voittoa, mikä tarkoittaa sitä, että viime kauden viiden voiton saldosta ollaan nyt parannettu. Loppukausi voidaan siis vetää täysin läskiksi.

Pelaajista Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa urakoinut Marko Korhonen oli heittopäällä naulaten viisi kolmosta ja yhteensä 21 pistettä. Alokas Alex Jämsén pussitti 14 pistettä, joista suuren osan vapaaheittoviivalta. Markus Jokikokko viimeisteli viimeisellä neljänneksellä kaksi tärkeää koria ja koko ottelussa 12 paunaa. Heikki "Iso-D" Dubatscheffin mestaruuskrapulasta ei ollut tietoakaan, vaan "hunajakäsi" kävi 10 pisteen edestä.

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista episodeista nähtiin, kun vierasjoukkueen valmentaja kävi ohjeistamassa tunteella mukana elänyttä kirjuri Pekka Seeskorpea. Ja oikeassahan kainuulaisten valmentaja oli, ei kirjurin sovi kommentoida pelin kulkua.

"Voittava kirjuri", toimitsijapöydällä myös häärinyt Mikko Strömmer huikkasi toimittajille ottelun jälkeen.

"Kirjuri on aina neutraali, ei voittava eikä häviävä", äityi Seeskorpi puolustamaan mainettaan.

Kirjoistuskammion kynämiehen on annettava Seeskorvelle tunnustusta. Pöytäkirja oli nimittäin todella jämäkästi tehty! Seeskorpi jos kuka on Mulkero-oluensa ansainnut.

Kokoonapano:

0 Jarmo Raati
4 Jani Sarajärvi
5 Kalle Pentti
6 Andrew Conlin
7 Heikki Dubatscheff
8 Markus Jokikokko
9 Antti Maaninka (c)
11 Marko Korhonen
12 Alex Jämsén
14 Sauli Väisänen
15 Juhan Kärkkäinen

valmentaja: Veli-Matti Hiekkataipale

sarjatilanne:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti