perjantai 5. tammikuuta 2018

RUMAA RÄÄKKIÄ LUVASSA

Loppiaisviikonloppuna (6.-7.1) pelataan taas Pohjois-Suomen koripallomestaruuksista ikämiestasolla. Myös UIFK osallistuu turnaukseen kahden joukkueen voimin, sillä seura lähettää delegaation 35-vuotiaiden ja 45-vuotiaiden sarjaan. Lisäksi turnauksessa pelataan 55-vuotiaiden sarja.

Siinä missä 35-v-joukkueen valmistautuminen on sujunut spartalaiseen tyyliin hiihtäessä ja treenatessa, roikkuu 45-v-joukkueen yllä uhkakuvia. Joukkueen saranapelaajiin kuuluvan Veli-Matti Hiekkataipaleen pelaaminen on epävarmaa. Harjoituksissa tulleen vamman ei pitänyt olla vakava. Miehen omien sanojen mukaan ”se (nilkka) vaan tärähti, ei tarvi kylmää”, mutta uuden vuoden juhlinnassa otetut paparazzi-kuvat paljastivat karun totuuden. Nilkan väri ja muoto eivät viitanneet suinkaan pelkkään ”tärähdykseen”. Seurajohdon vaitonaisuus Hiekkataipaleen pelikunnosta herättää lisää epäilyksiä. Myös Hiekkataipaleen henkilökohtainen fysioterapeutti esittää tietämätöntä, joten joudumme vain odottamaan ja toivomaan parasta

Huolta aiheuttaa myös se, kuka ottaa pelintekijän roolin 45-v-joukkueessa. Kaikkien rakastama kulttipelaaja Niko Lehtinen tekee kauden ensiesiintymisensä nelivitosten kanssa. Sielultaan shooting guardin suurin huoli on tällä hetkellä se, että juuri hän joutuu täyttämään tuon pelipaikan. Asia riippuu pitkälti Ari Immosen pelikunnosta, joka sekin on ollut uhattuna. Keskivartalonsa kanssa kamppailevan Immosen on nähty kävelevän toisinaan vähän niin kuin olisi kakka pöksyssä.

Mikäli oli katsomassa joukkueiden viimeistelyharjoituksia torstaina, ja allekirjoittanut oli, nelivitosten vaikeasta tilanteesta ei näkynyt ulospäin jälkeäkään. Itse asiassa esiintyminen oli jopa uhmakkaan itsevarmaa. Esimerkiksi Juha Karjalainen, Pekka Seeskorpi ja Sauli Väisänen kävivät vain virittämässä kehonsa ja kalibroimassa heittonsa puolessa tunnissa, minkä jälkeen he poistuivat paikalliseen terveyskioskiin palautusjuomille.

Nelivitoset pelaavat ottelunsa Tuiran koululla. Lauantaina on luvassa kaksi ottelua, kun vastaan asettuvat aamulla joskus yhdeksän ja kymmenen välillä Tönköt, sekä joskus iltapäivällä Voitto. Kolmevitoset pelaavat Kaakkurissa. Lauantain ottelut pelataan tasatunnein yhdeksältä, kahdeltatoista ja kolmelta. Sunnuntaiaamuna on luvassa vielä yksi alkusarjan ottelu. Sijoitusottelut pelataan sunnuntaina iltapäivällä. Rääkki tulee siis olemaan rumaa ja nähtäväksi jää, moniko pystyy turnauksen jälkeen kävelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti