sunnuntai 4. helmikuuta 2018

KUUSIKKO JA RIKKINÄISEN SÄNGYN ARVOITUS

Länsipuisto Basket – UIFK 92-71 (45-37)

UIFK:n pisteet: Marko Korhonen 20, Markus Jokikokko 17, Antti Maaninka 15, Andrew Conlin 8, Kalle Pentti 8, Jani Sarajärvi 3

UIFK matkusti Kokkolaan kompaktilla kuusihenkisellä joukkueella, jonka keski-ikä oli historiallisen nuori, nimittäin selvästi alle neljänkymmenenviiden! Ehkäpä juuri nuorekkuudesta johtuen kaikki pelaajat pääsivät korinteon makuun, mikä sekin taitaa olla ensimmäinen kerta seuran historiassa

Joukkueen eittämätön tähtipelaaja Marko Korhonen kohahdutti saapumalla paikalle muusta joukkueesta erillisellä kuljetuksella ja tietysti vasta siinä vaiheessa, kun muut olivat jo hikoilemassa alkulämmittelyssä. Myös järjestäjät olivat varanneet UIFK:lle kokkolalaisen jekun, kun oululaisten puhuhuonetiloissa WC:n ja suihkun ovet olivat lukossa. Valpas kapteeni Antti Maaninka kuitenkin pakotti järjestäjät vaihtamaan joukkueen pukuhuoneen. Uuteen oli puolestaan jätetty hämmennysmielessä rikkinäinen sänky. UIFK sanoutuu irti sekä sängyn läsnäolosta että sen rikkinäisyydestä.

Itse pelissä UIFK taisteli minkä pystyi mies- ja pituusylivoimaa vastaan. Hyökkäys rullasi kelvollisesti, mutta puolustus tuotti ongelmia. Kotijoukkue osasi käyttää hyväkseen pisintä pelaajaansa ja takamiesten heittojyvä oli kohdillaan. Taistelua ei helpottanut tuomarilinja, sillä kotijoukkueen nähtiin rikkovan vaivaiset viisi kertaa koko ottelussa UIFK:n kuuttatoista vastaan. Tuomarit päästivät UIFK:n vapaaheitoille vain kerran koko ottelussa! Oululaisten franchise-pelaaja Korhonen yritti luoda rakentavaa keskusteluyhteyttä tuomaristoon ottelun loppupuolella, mutta turhaan. Kuin ihmeen kaupalla Kalle Pentti oli ainoa, joka passitettiin viiden virheen takia suihkuun.

UIFK:n pelissä oli paljon hyvää eikä kotimatkalle lähdetty täysin maansa myyneinä. Kannattaa muistaa, että vastustaja on sarjan hallitseva mestari. Ottelun jälkeisellä päivällisellä joidenkin lautasilla nähtiin jopa salaattia. Näillä eväillä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun, joka pelataan UIFK:n kotikentällä Myllyojalla ensi lauantaina 10.2 kello 15. Vastaan asettuu ONMKY juniorit.

Sarjatilanne:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti