sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

VIELÄ YHDET JA TAPPIO ON VOITTO!

IFK Uleåborg – Voitto 84-56 (34-26)

Pisteet: Dubatscheff 21, Sarajärvi 16, Maaninka 15, Jalava 14, Väisänen 11, Conlin 7

On niitä otteluraportteja ennenkin kirjoitettu näkemättä pelejä. Ei tosin näin huonoja. Tyhjennysmyyty UIFK kohtasi viimeisessä kotiottelussaan Voiton. Vaikka myös katsojat oli myyty, sai joukkue kaivettua taisteluasenteen jostain. UIFK lasketteli lopulta selvään voittoon sarjajumbosta Heikki Dubatscheffin ja Jani Sarajärven kauden ennätyspisteiden saattelemana. 

"Juostiin nopeita Voiton ohiheitoista. Oma heitto upposi kohtuullisen hyvin, Jallu (Petri Jalava) ja Heikki (Dubatscheff) olivat hyviä korin alla. Kaikki puolustivat tiiviisti", kapteeni Antti "Kaarlo" Maaninka viestitti faksilla Haukiputaan kirjastolle pelin jälkeen.

Tulos oli siis loistava olosuhteisiin nähden ja peli antoi lisävirtaa viimeiseen koitokseen, joka käytiin viikon päästä Ylivieskassa.

Ylivieskan Kuula – IFK Uleåborg 65-62 (33-39)

UIFK:n kauden viimeinen ottelu käytiin Ylivieskan urheilutalolla. Edellisestä ottelusta vain Antti Maaninka ja Sauli Väisänen olivat mukana. Markus Jokikokko matkusti joukkueen mukana epävarmassa tilanteessa. Hän oli ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen pois joukkueen kokoonpanosta Voitto-ottelussa ja juuri silloin joukkue takoi ehkäpä kauden parhaan tuloksensa. Peliä edeltävissä torstain harjoituksissa selvisi lisäksi, että Jokikokko oli menettänyt takanurkan paikkansa pukuhuoneessa siitä kaapin vierestä. Varusteitaan naulakkoon kyseisessä kohdassa ripusteli kapteeni Antti Maaninka. Jokikokko oli kuitenkin tervetullut Antin Skodaan, minkä mannermaisen rennon tunnelman valitsi myös Pasi Vartiainen. "Vartiaisen valinta" (todennäköinen nimi aiheesta tekeillä olevalle draamaelokuvalle) tapahtui Antin Skodan ja Salen Mersun väliltä. Mersun saksalainen kuri ja järjestys kuvastavat selvästikin mennyttä maailmaa ja koko tapahtumaketju sitä, että Pasi on miehenä uudenaikainen, moderni ihminen.

Suuresta vaihtuvuudesta huolimatta UIFK aloitti ottelun pirteästi karaten 0-10-johtoon. Oululaiset johtivatkin viimeiselle jaksolle saakka, mutta jo puoliajan jälkeen alkanut sekoilu hyökkäyspäässä rampautti pelin ja tuloksena oli karvas tappio. Häviön myötä UIFK tipahti lopullisessa sarjataulukossa neljänneksi, mikä oli toki odotettavissa massiivisten tyhjennysmyyntien jälkeen. Toisaalta viime kauden viides sija parani pykälällä, joten ehkä sinivalkoiset ovat sittenkin pitkässä juoksussa oikealla tiellä.

Kausivertailu 2016-2017 vs. 2017-2018:

voittosuhde: 5/9 – 8/6
tehdyt pisteet: 59,29 – 67,29
annetut pisteet: 62,79 – 62,71

Kuten yllä olevasta vertailusta näkee, on laiva mennyt vuodessa eteenpäin. Kiristämisen varaa on edelleen paljon, etenkin puolustuspelissä. Yksi ensi kauden teemoista voisi olla myös "väsyneenä hyökkääminen", sillä liian usein loppua kohden pallon kanssa touhuamisesta on kadonnut idea.

Ylivieskasta poistuttiin pizzat mahassa ja hymyt huulilla. Illan ja yön aikana kulunutta kautta perattiin joukkueen sisäisessä chatissa kiivaasti. Jotkut Ouluun jääneistä Playgirl-tason pelaajista olivat jopa treenaamassa ilman paitaa. Puolikkaan vehnäoluen jälkeen viimeisetkin estot poistuivat ja keskustelut kävivät taas hieman homoeroottisiksi. Mutta tämä hyväksyttäneen, sillä kyseessä olivat kuitenkin kauden päätöstunnelmat.

UIFK:n hunajakätisen runkopelaajan yöllisiin sanoihin on hyvä lopettaa kausi 2017-2018:

"VIELÄ YHDET JA TAPPIO ON VOITTO!"

Sarjataulukko 2017-2018:


IFK Uleåborgin pelipaitaa kaudella kantaneet (suluissa pelipaikka):

Conlin, Andrew (1-2)
Dubatscheff, Heikki (5)
Jalava, Petri (5)
Jokikokko, Markus (3-5)
Jämsén, Alex (5)
Karjalainen, Juha (2)
Korhonen, Marko (2-3)
Kärkkäinen, Juhana (3)
Maaninka, Antti (2-4)
Merihaara, Antti (1)
Nevala, Mikael (5)
Pentti, Kalle (3)
Raati, Jarmo (3)
Sarajärvi, Jani (1)
Seeskorpi, Pekka (2)
Vartiainen, Pasi (2-3)
Väisänen, Sauli (3)

Lisäksi PSM18-turnauksessa:

Immonen, Ari (1)
Jansson, Juhani (2)
Korhonen, Jussi (4)
Lehtinen, Niko (2-3)
Ryhänen, Teemu (2)
Valkama, Tuomo (1)
Yliheikkilä, Jaakko

Valmentajat:

Hiekkataipale, Veli-Matti
Jämsén, Ari
Karjalainen, Juha
Seeskorpi, Pekka

Huoltajat:

Strömmer, Mikko

Toimitsijat:

Hiekkataipale, Veli-Matti
Immonen, Ari
Lehtinen, Niko
Leppäluoto, Juhani
Ryhänen, Teemu
Strömmer, Mikko

Blogi:

Markus Jokikokko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti