sunnuntai 16. syyskuuta 2018

KAIKKI LIIVIT KASSISSA?

Lauantaina, Syyskuun 15. päivänä kello 16:43 löydettiin Myllyojan koulun pukuhuoneesta IFK Uleåborgin mustaoranssi harjoitusliivi yksin roikkumasta. Tapahtumapaikka eristettiin välittömästi ja aloitettiin paikallaolijoiden kuulustelut sekä tavaroiden ratsaaminen. Kukaan ei myöntänyt kadottaneensa omaa liiviään, eikä tarkastuksessa paljastunut puutteita yhdestäkään treenikassista.

Tekninen ryhmä alkoi ottaa hajunäytteitä liivistä omilla nenillään. Flunssakaudesta johtuen yleensä tarkkanenäiset tutkijat eivät pystyneet identifioimaan omistajaa. Epäiltyjen joukko pystyttiin kuitenkin rajaamaan omintakeisen miedon tuoksun ansiosta. Kyseinen matala aromin aste on nimittäin hyvin harvinainen kyseisessä joukossa.

Koska oli selvää, että liivin omistaja ei ollut löytöhetkellä paikalla, tarkistus oli laajennettava mahdollisimman pian myös niihin UIFKlaisiin, jotka olivat jääneet laiskottelemaan koteihinsa. Kotitarkastukset suoritettiin pääasiassa kesken Liverpoolin ottelun ja ne aiheuttivat epäillyissä ylimääräistä stressiä. Tulokset olivat laihoja. Tutkijat löysivät ainoastaan tyhjiä vehnäolutpulloja, niistettyjä nenäliinoja, vihaisia puolisoita sekä käyttämättömiä kuntosaliohjelmia.

Kun viimeinenkin potentiaalinen ehdokas oli saatu Kärppä-pelin jälkeen kassintarkastuksesta läpi tuloksetta, alkoivat turhautuminen ja epätoivo säteillä ulospäin tutkijaryhmästä. Tähän väliin on hyvä ilmoittaa myös, että henkilö, joka oli Kärppä-pelissä ei ollut Marko. Marko oli nimittäin treeneissä, joten terveisiä vaan kotisohville!

Synkän, pimeän ja ahdistavan syysyön jälkeen aamun ensimmäiset ujot, matalalta paistavat auringonsäteet toivat viimein yllättävän helpotuksen tekstiviestin muodossa:

"Liivi on ilmeisesti mun, koska sitä ei ollut treenikassissa".

Vasta tällöin tutkinnanjohtaja tajusi kurkistaa viehkosti tuoksahtavan liivin sisäompeleeseen. Ja kyllä, siellä komeilivat kultaisella langalla kirjaillut kaunokirjaimet:

M.O.N.O.

Kyseinen henkilö oli alun perin paikalla lauantain treeneissä, mutta oli jotenkin päässyt livahtaman tutkijoiden silmien alta. Juttu ratkesi siis yllättävästi yhdessä yössä ja se on jo mapitettu kerrostalon häkkivarastoon vanhojen ryppyisten, keltaisten ja violettien ottelupöytäkirjojen viereiseen laatikkoon. Elämällä on taipumus ratkaista ongelmat toisinaan itsekseen, toisinaan siihen tarvitaan yksilön omaa päättäväisyyttä ja tekoja.

Mutta mitä tämä kaikki pohjimmiltaan tarkoittaa? No, tietysti sitä, että kovaa kolmesti viikossa treenanneen UIFK:n korisjoukkueen kausi on jo kynnyksellä! Enää kolme viikkoa, kunnes pallo heitetään ilmaan ensimmäisen ottelun kunniaksi. Sarjaohjelmaan voi kohta tutustua koripalloliiton (linkki: basket.fi/pohjoinen aluesarja) sivuilla.

UIFK:n mediavastaava on siis ainakin hetkellisesti ryöminyt kellarissaan tyhjien pullojen ja vessapaperin seasta betoniselta lattialta mekaanisen kirjoituskoneensa ja 1970-luvun puisen kirjoituspöytänsä ääreen. Ehkäpä jos hänet naulaisi siihen, näitä juttuja syntyisi tällä kaudella vielä toinenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti