keskiviikko 31. lokakuuta 2018

ELOKUVAKERHO VIERAILI KIIMINGISSÄ



UIFK:n pelaajat ovat käyneet viime aikoina kevyemmin treeneissä. Kyse ei ole valmennuksellisesta ratkaisusta, vaan siitä, että UIFK:n pelaajien ulkovaatteet varastettiin harjoitusten aikana Terva-Toppilan koululla torstaina 11.10. Terveisiä kovaksikeitetylle alamaailmalle! Voisitteko palauttaa viemänne vaatteet samaan paikkaan, samaan aikaan, vaikka jo tällä viikolla, kiitos? Myös Pasin tennarit kelpaavat takaisin.

UIFK-IBC team Honka 77-53 (42-26)

13.10. ryöstön shokeeraamat Sinivalkoiset saivat Myllyojan kotibetonille kaukaisia vieraita Kajaanista saakka, kun nuorekas IBC team Honka toi syksyiseen Ouluun tuulahduksen Kainuusta. Nälkämaan pojat olivat ottelun alussa pahasti jumissa ja UIFK karkasi nopeasti 9-0-johtoon. Jumi ei kestänyt pitkään, sillä ensimmäisen jakson jälkeen oltiin jo tasatilanteessa 20-20. Toisen jakson UIFK vei kokonaisuudessaan suvereenisti 22-6, eikä nuori vastustaja tästä enää toipunut. Toisella puoliajalla otteet kovenivat ja Markus Jokikokon puhtaan virheen jälkeen tuomarit päättivät jämäkästi rauhoittaa peliä varoittamalla UIFK:a kovista otteista. Syyttömät marttyyrit olivat tietenkin sitä mieltä, että tanssiin tarvitaan aina vähintään kaksi. Joka tapauksessa ottelu rauhoittui ja pahemmilta törmäilyiltä vältyttiin, melkein. UIFK:n hunajakätinen sentteri Heikki Dubatscheff nimittäin jyräsi oman joukkueen parhaan pelaajan Antti ”Kaarlo” Maaningan pystyyn puun takaa päähän kohdistuneella taklauksella. Maaninka välttyi onnekkaasti aivotärähdykseltä selviten turvonneella huulella ja pistäytymisellä pukuhuoneessa.

UIFK onnistui ottelussa laajalla rintamalla, sillä kaikki kahdeksan pelaajaa pääsivät pisteille. Kirsikkana kakussa oli tietysti kapteeni Maaninka 28 pisteellään. Tuiran teräsmiehen pistekeskiarvo kahden ensimmäisen pelin jälkeen oli huikaiseva 28,0. Muita pistenikkareita olivat Dubatscheff (12), Jokikokko (18), sekä muista hurjista harrastuksistaan huolimatta korijyvän löytänyt Sauli Väisänen (7).

ONMKY kaikki-UIFK 54-61 (24-33)

Lauantaina 20.10. UIFK matkasi kaukaiseen Tuiraan ottamaan mittaa tutusta kilpakumppanista. Hyökkäyspelin kangerrellessa jämäkkä puolustus astui arvoon arvaamattomaan. Apuja hyökkäyspeliin saatiin myös yllättävästä suunnasta, kun yleensä puolustamisessa, levypalloissa ja tietysti rähjäämisessä kunnostautuva Petri Jalava sykähdytti 11 pisteellään. Jalava teki myös vuosikymmenen hienoimman korin, mukaan luettuna NBA ja muut maailman huippusarjat, kun hän puolustajan rikkoessa onnistui silti pussittamaan selkä kohti koria. Vaihtopenkillä voitiin vain ihmetellä, miksi näitä pelejä ei videoi kukaan.

Antti Maaninka oli totutun vahva (17 pistettä). Nuori Alex Jämsén (10 pistettä) ja Markus Jokikokko (8 pistettä) antoivat omat panoksensa taustalla.

Näin ollen UIFK seilasi komeassa kolmen ottelun voittoputkessa, vain törmätäkseen kohta kiiminkiläiseen ikimäntyyn kipeästi kumahtaen.

Kiimingin Riento-UIFK 100-47 (38-23)

Maaninka maalaa Jokikokon (8) syötöstä. UIFK pysyi KiiRi:n kelkassa vain ensimmäisen jakson.

Esimakua tulevasta saatiin ottelun alla, kun kuultiin UIFK:n valmentaja Pekka Seeskorven kommentit:

”Elokuva Karhuherra Paddington on hieno tarina siitä, miten pitäisi ottaa vastaan muukalaiset, olivatpa ne sitten karhuja tai ihmisiä.”

Sinänsä hyvin pelannut, jopa ottelun parhaaksi pelaajaksi UIFK:sta valittu Jokikokko (17 pistettä) jatkoi saman suuntaista sekoilua:

”Katsoimme perheen kanssa The Shape of Waterin. Sekin on tarina muukalaisuudesta, mutta aikuisemmalla otteella. Se on myös riipaiseva rakkauskertomus. Olen nähnyt sen nyt kaksi kertaa ja aion katsoa kolmannenkin kerran.”

Kiimingin kirkkaat valot olivat siis viattomille oululaispojille liikaa. Koko ottelutapahtuma oli niin ammattimaisesti toteutettu, että selkärangattomampi joukkue voisi paeta sen taakse. Ottelun alussa kuuluttaja esitteli molempien joukkueiden pelaajat ison maailman tyyliin. Myös pelin aikana yleisö pidettiin ottelutapahtumista ajan tasalla. Eteisessä oli tarjolla kahvia ja pullaa. Pelin jälkeen joukkueista palkittiin parhaat pelaajat. Jos selkäsauna ei olisi ollut niin totaalinen, voisimme myöntää rakastavamme Kiiminkiä.

Fanaattisen katsojan kuvaama taiteellinen tunnelmapala pelaajaesitelystä. Videossa etualalla valmentaja Pekka Seeskorpi vahvassa ja elastisessa hartialinjassaan.


UIFK lienee kohdannut pahimman mankelin tähän asti koskaan. Viime kauden mestari Länsipuisto Basket saa tehdä ihmeitä, jos meinaa pysäyttää kiiminkiläisen monorailin. Valkopaidat vyöryttivät UIFK:a vastaan kahdella atleettisella ja taitavalla viisikolla sääliä tuntematta.

Kolmen ottelun härkäviikkojen aikana UIFK-paitaa kantaneet, suluissa pelipaikka:

Antti Merihaara (1)
Jani Sarajärvi (1)
Pasi Vartiainen (2)
Jarmo Raati (2-3)
Markus Jokikokko (3-4)
Antti Maaninka (1-3)
Heikki Dubatscheff (5)
Alex Jämsén (4-5)
Petri Jalava (5)
Sauli Väisänen (3)

Valmentajat: Veli-Matti Hiekkataipale ja Pekka Seeskorpi

Sarjatilanne 31.10.2018






UIFK:n menneet ja tulevat ottelut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti