sunnuntai 11. joulukuuta 2016

UIFK:LLE VAKUUTTAVA VOITTO VOITOSTA

Voitto - UIFK 38-62 (8-14, 11-13, 6-17, 13-18)

UIFK:n rohmut: Vuorela 17, Dubatscheff 12, Maaninka 8, Jalava 8

Tätä pelaajat, kannattajat, sponsorit ja muut sidosryhmät ovat odottaneet. UIFK:a ei ole hyvistä esityksistä huolimatta hemmoteltu liikaa voitoilla, mutta tänään kylmän sunnuntai-iltapäivän tähdet olivat oikeassa asennossa. UIFK oli askeleen edellä vastustajaansa alusta lähtien ja ohjasi laivansa näyttävästi ohi karikoiden satamaan asti.

Menestyksen takana oli samoja asioita kuin aikaisemmissakin otteluissa. Petri Jalava on osoittautumassa elintärkeäksi pelaajaksi levypallo-osastolla, sillä muilla pelaajilla oli jatkuvia vaikeuksia kookkaiden vastustajien kanssa. Hyökkäyspäässä Heikki "Hunajakäsi" Dubatscheffin hyppyheitto aiheutti makeaa tuhoa ensimmäisellä puoliajalla.




Heikki "Iso-D" Dubatscheff (7) leipäheitossaan kyntämässä tuhoa. Vieressä menoa ihmettelevät Petri Jalava (8) ja tapansa mukaan tilanteen ulkopuolella surffaileva Markus Jokikokko (6).

Toinen merkittävä ase hyökkäyspäässä oli Mikko Vuorela, jonka ranne oli saatu kalibroitua edellisillan kermaliköörikuurilla oikeisiin koordinaatteihin. Yksi kolmosista oli erityisen näyttävä, kun Vuorela heitti ensimmäisen puoliajan viimeisellä sekunnilla kahden vastustajan estelyistä huolimatta kolmosen hyökkäysalueen kulmasta. Myös varjoaan nopeampi Kalle Pentti pussitti komean kolmosen ottelun lopussa.

Tietysti myös tälläkin kertaa valmennuspuolella nähtiin vähintäänkin mielenkiintoinen episodi. Ottelun pöytäkirjan mukaan Juha Karjalainen jatkoi päävalmentajana Olli Siposen avustaessa. Kuitenkin pelin käynnistyessä Siponen istuikin lehtereillä yleisön seassa ja pyrki sieltä käsin toistuvasti vaikuttamaan niin peluutukseen kuin taktisiin valintoihin. Kaikki tämä tietysti enteilee valtataistelua penkin takana ja toivottavaa olisi, ettei se häiritsisi pelaajien keskittymistä. Faktaa on kuitenkin se, että tämän kauden molemmissa voitto-ottelussa nimen omaan Karjalainen on heilutellut tahtipuikkoa.

UIFK:n syyskausi päättyy tiistaina 13.12 Professorintien kampuksella, kun vieraaksi matkaa Ylivieskan ylpeys Kuula. Ottelu käynnistyy noin kello 18.

UIFK:n puolustus toimi tänäänkin mainiosti. Pekka Seeskorpi näyttää esimerkkiä, miten pallollista pitää häiritä.

Kuvat: Pasi "Linssi" Vartiainen (myös kentän puolella esiintynyt ja neljä pistettä tykittänyt)

3 kommenttia:

  1. Pelaajien peli. Seuraavaksi opetellaan 1-3-1 puolustus. Tänään tuntui hetkittäin siltä, että joku pelaajista jopa kuunteli ohjeita. 2-3 vai 3-2 puolustus ? Pääasia on pallollisen pelaajan liimaaminen, kuten Himanen tapasi sanoa.

    VastaaPoista
  2. Ja tiistain 13.12. peli alkaa kello 18.30

    VastaaPoista
  3. Olihan se pakko lopulta kysyä, että mikä ihme se ristipaikka on. 😊

    -Mikko

    VastaaPoista