lauantai 10. joulukuuta 2016

ALAVIREINEN LAUANTAI-ILTAPÄIVÄ

UIFK - Länsipuisto Basket 45-74 (12-19, 17-11, 11-18, 5-26)

UIFK:n parhaat pisteissä: Maaninka 15, Jokikokko 11, Dubatscheff 7, Väisänen 5

Jo ennen ottelua alkoi huonoja uutisia tipahdella joka puolelta:

"Kroppa kertoo, että nyt ei pelata. Jos rasvaus paranee, niin ilmaannun pelaamaan myöhemmissä otteluissa", kuului joukkueen selkärankapelaajiin kuuluvan Veli-Matti Hiekkataipaleen lyhyt lohduton kommentti.

"Nyt putosi pohja! Heinäpään kotkaa ei korvaa kukaan", tunnetusti Heinäpään värisissä laseissaan aina kotiinpäin vetävä Niko Lehtinen jo hätääntyi.

Eikä tästä mennyt montaakaan tuntia, kun joukkueen lääkäreiltä jysähti uusi pommi. Myös Lehtinen itse siirrettiin loukkaantuneiden kirjoihin alaraajavamman vuoksi. Vielä ei ole varmaa liittyvätkö Heinäpään tehoduon poissaolot jotenkin toisiinsa, vai onko kyse pelkästä sattumasta. Ilmeisesti he ovat ainakin käyttäneet saman fysioterapeutin palveluja palautumiseen rankassa otteluruuhkassa. Kyseinen henkilö on entinen jääkiekkoilija, eikä välttämättä ole ymmärtänyt pelaajien herkkiä, nimen omaan koripalloon optimoituja lihaksistoja.

Itse ottelusta ei ihan hirvittävästi jäänyt jälkipolville tarinoita. UIFK aloitti ottelun hyvin, puolustus toimi kohtuullisesti ja hyökkäyksessä oli ideaa. Myös levypalloissa oltiin vahvoja Petri Jalavan ja Heikki Dubatscheffin johdolla. Puoliajalla eroa oli vierailijoiden hyväksi vain yksi piste ja viimeisen jakson alussakin kahdeksan pistettä. Neljännen jakson puolivälin tienoilla alkoi kuitenkin käydä selväksi, että voittoon asti rahkeet eivät riitä, joten loppu pelailtiin pois UIFK:n lepuuttaessa avauskokoonpanon miehiään ja Länsipuiston viimeistellessä helppoja koreja. Pieneksi lohdutukseksi voidaan todeta, että tämänkertainen vastustaja on sarjan paras joukkue, eikä tule häviämään yhtään peliä tässä sarjassa. Vaikkakin kabineteissa oli sopivasti asetettu kokkolalaisille samalle päivälle toinenkin ottelu, joten ONMKY kaikki saa vastaansa valmiiksi kypsytetyn paistin. Ilta näyttää kelpasiko.

UIFK:n pelinaikaisista valmennuskuvioista ollaan kohistu ja arvuuteltu kulisseissa. Olli Siponen oli tänään pitämässä luovaa taukoa ja vetovastuun otti Juha Karjalainen. Homma hoitui hienosti, syy tappioon ei ollut taaskaan valmentajassa, vaan pelaajien huonossa kuullun ymmärtämisessä. Karjalainen meni jopa niin pitkälle, että tuli itsekin kentälle ja yritti herätellä omiaan esittämällä vakuuttavan Vesa-Matti Loiri -imitaationsa: selälleen kaatumisen taaksepäin juoksussa. Itse asiassa Karjalaisen tempussa oli enemmän ilmaa kuin itse Loirilla.

UIFK:n härkäviikonloppu jatkuu jo huomenna sunnuntaina, kun se kohtaa Myllyojan koululla Liikuntakeskus Voiton joukkueen alkaen kello 15.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti