tiistai 29. marraskuuta 2016

PAUKUT JA RAKETIT JÄIVÄT TUIRAAN

UIFK - Tönköt 44-46 (4-10, 8-16, 18-6, 14-14)

UIFK:n parhaat pisteissä: Maaninka 14, Vuorela 8, Dubatscheff 8, Hiekkataipale 6, Vartiainen 6

Ilman ykkössentteriään Petri Jalavaa pelannut UIFK ei kyennyt toisessa kotiottelussaan toistamaan edellisen lauantain lupauksia herättävää esitystä, vaan oli ilmeisesti kuluttanut fyysisen ja/tai henkisen energiansa viikonlopun kovatempoisessa ottelussa. Tiistain ottelu Tönkköjä vastaan oli tuon pelin täydellinen vastakohta. Tönkköjen paikkapuolustus oli tiedossa, mutta siltikään sitä vastaan ei osattu pelata alusta asti. Harhasyöttöjen sävyttämä laiska peli sai jopa joukkueen suurimman fanin poistumaan lehtereiltä hyvissä ajoin ennen ottelun päättymistä, ja se kertoo jo paljon se. Vasta kolmannella jaksolla nähtiin taas viitteitä siitä energisestä ja aggressiivisesta UIFK:sta, joka voidaan parhaimmillaan kentällä nähdä.

"Alussa lähdettiin kaverin kävelytempoon mukaan. Huolimattomuutta helpoissa syötöissä. Lisää huolellisuutta perusasioihin ja rohkeutta heittopaikoissa, luotetaan omaan tekemiseen. Nyt treenataan ja ollaan valmiimpia seuraavalla kerralla", tulokaskauttaan pelaava, aina niin analyyttinen Teemu Ryhänen briljantista tiivisti.

Täysin ilman kulissien takaista dramatiikkaa ei mennyt tämäkään kotiottelu. Peluutuksesta jälleen vastannut Olli Siponen nimittäin katosi kuin helium Vatnajökullille heti ottelun jälkeen eikä saapunut lainkaan lehdistötilaisuuteen. Tämä puolestaan käynnisti aikamoiset mittasuhteet lopulta saavuttaneen huhumyllyn lehdistössä, sillä onhan UIFK aloittanut voittojen puolesta kauden hiukan nihkeästi, kun neljästä pelistä on plakkarissa vasta yksi voitto. Viimein joku yliopiston käyneistä toimittajista tavoitti Siposen jollain puhelimella jostain paikasta ja häneltä saatiin edes jonkinlainen lausunto:

"Pisteellä hävittiin (tulos väärin, toim. huom.). Otin aikalisän viisi sekuntia ennen loppua. Pallo oli meillä ja saatiin aloitus Tönkköjen päätyyn. Ohjeistin pelaajia, että ette sitten perkele heitä ohi. Mutta ei. Eipä kannata coachia kuunnella."

Toisaalta, kaikki tappiot ovat olleet niukkoja ja UIFK on pystynyt haastamaan myös kärkipään joukkueet hyvin. Joka tapauksessa on mielenkiintoista seurata, missä vaiheessa seurajohdon selkäranka antaa myöten, jos voittoja ei ala tipahdella laariin. Mediatoimistolle on saapunut lukuisia sähkeitä yön aikana ja niiden perusteella joukkueen kannatus on vankkaa ympäri Suomen. Ihmiset myötäelävät voimakkaasti joukkueen rinnalla. Ohessa muutama otos:

"Karmeaa. Ihan kamalaa. Jaksamista kaikille, olette ajatuksissani. Tästä on pakko nousta jotenkin..." (etäkannattaja Lappeenrannasta)

"Ja minä kun olin valmistautunut avaamaan huurteisen. Nyt pitää avata ranteet. Kuka on sanonut, että mikä ei tapa se vahvistaa?" (mummo Keski-Suomesta)

Nyt joukkueella on reilu viikko aikaa punoa uusia juonia ja ennen kaikkea mennä hiukan itseensä. Myös fyysisen valmistautumisen on syytä olla priimaa, sillä tauon jälkeen alkaa UIFK:n osalta härkäviikonloppu, kun joukkue pelaa neljän päivän sisään kolme ottelua: 10.12 Länspuisto Basket (k), 11.12 Voitto (v), 13.12 Ylivieskan Kuula (k). Kotiottelu Kokkolan Länsipuistoa vastaan alkaa Myllyojalla kello 15.


1 kommentti:

  1. Seurajohto on luottavainen siihen, että voittoputki aukeaa. Voi olla, että penkkikoutsilla on jatkossa käytettävissä loppuhetkille käsi, joka ei vapise tiukoissakaan paikoissa tai ainakin käsi, joka syöttää pallon varmaan paikkaan.

    VastaaPoista