keskiviikko 23. marraskuuta 2016

50-VUOTISJUHLIA

UIFK koripallo onnittelee myöhästyneesti, mutta sydämellisesti pelaajiaan Olli Siposta ja Pekka Seeskorpea 50-vuotispäivien johdosta. Ilmeisesti jälkimmäinen on juhlinut jossain Keski-Euroopan metsissä. Siposen juhlapäivä huomioitiin myös sanomalehti Kalevassa lauantaina 19.11. Jutussa mainitun seikan "treenien jälkeen Siposen leuka on kipeämpi kuin kroppa" voinee jokainen UIFK:n pelaaja allekirjoittaa. Lisätään vielä siihen sen verran, että aika monesti meidän muiden korvat ovat kipeämpiä kuin kroppa, kun olemme puolitoista tuntia Siposta kuunnelleet.

Viime vuosikymmenen puolella juhlittiin myös yhden edelleen UIFK:n treenirinkiin kuuluvan pelaajan, Risto Pramilan saman mittaisia syntymäpäiviä pelaamalla Haukiputaan Veikkoja vastaan. Tuolloin UIFK koripallo toimi tietysti vielä nimellä Ylioppineet. Joku, tai jotkut joukkueesta saivat päähänsä, että koska miehellä on synttärit, hänen tulee tehdä ottelussa vähintään parikymmentä pistettä ja olla itse oikeutetusti juhlittu sankari. Ottelun alusta asti heittopaikat pyrittiin näin ollen pelaamaan Pramilalle. Ja Pramila heitti. Itse asiassa niin hyvin, että 20 pistettä meni rikki yllättävän nopeasti, minkä jälkeen joukkueen kesken päätettiin, että rimaa nostetaan ja viisikymppisten kunniaksi Pramila saa tehdä tasan 50 pistettä. Peliä jatkettiin ja tuokin raja alkoi näyttää mahdolliselta. Vastustajan puolella Ylioppineiden poikkeuksellinen pelisuunnitelma tietysti huomattiin ja päivänsankaria alettiin puolustaa muita kovempaa ja useammalla miehellä. Urheiluhenki loisti poissa olollaan ja vastustajan lisäksi Pramilan kiusana oli tietysti väsymys.

"Jo 20 pistettä oli minulle iso luku. Mutta pisteitä vaan lappasi tulemaan, kun pojat pelasivat palloa minulle. Nopeita juoksin niin kauan kuin jaksoin. Lopussa voimat olivat niin hiipuneet, että vaparitkaan eivät enää uponneet."

Pelin jälkeen selvisi karu totuus: Pramila teki vain 49 pistettä!

"Vastustaja otti homman sen verran tosissaan, että alkoivat pitämään minua kahden miehen voimin, tai siltä se ainakin tuntui. Pelin jälkeen ajattelin, ja ajattelen vieläkin, että itse matka on tärkeämpi kuin päämäärä."

49 pisteen tekeminen on huikea saavutus! Sellaista tuskin nähdään ensi lauantaina, kun UIFK:n sinivalkoiset matkustavat Tuiran pahamaineiseen lähiöön pelaamaan vierasottelun ONMKY kaikki -joukkuetta vastaan. Yksi sarjan ennakkosuosikeista on aloittanut kauden kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Testi tulee olemaan UIFK:lle kova. Edellä mainituista pelureista nähdä voi mitä todennäköisimmin ainakin Olli Siposen tanssahtelua parketilla. Ottelu alkaa Tuiran koululla kello 14.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti