sunnuntai 27. marraskuuta 2016

ILOTULITUS TUIRASSA

ONMKY Kaikki - UIFK 73-70

UIFK:n pisterohmut: Maaninka 23, Jokikokko 17, Hiekkataipale 13

Tuirassa paistateltiin tähtiloistossa, kun ottelun päätuomarina nähtiin yllättäen itse kenttäpäällikkö Jukka Pyrrö. Toimitsijapöydällä tahtipuikkoa heilutteli puolestaan Toni Kehusmaa. Ei siis ihme, että molemmat joukkueet innostuivat järjestämään ilotulituksen, joka muistetaan ainakin jouluun saakka. UIFK pystyi vastaamaan mainiosti vastustajan uuteen uraa uurtavaan levynkauttakolmostaktiikkaan pommittamalla itsekin läheltä ja kaukaa. ONMKY kaikki kävi pariin kertaan ottelussa pienellä karkumatkalla, mutta taipuessaankaan UIFK ei katkennut, vaan jännitys säilyi viimeiselle sekunnille saakka.

"Pelattiin pirun hyvä peli", Jokikokko tyytyi kommentoimaan suihkun jälkeen ympärillä pyörineille haaskalinnuille.

Kapteeni Antti Maaninka oli paljon kriittisempi:

"Saatiinhan tuota pisteitä tehtyä, mutta heitto olisi voinut vielä paremminkin upota. Vaikka pelattiin omien taitojen ylärajoilla, niin vieläkin pystytään parantamaan!"

Maaninka ei todellakaan tule päästämään joukkojaan helpolla tulevaisuudessakaan. Oma osansa ryhdikkääseen esitykseen oli Olli Siposen taktisella ruotsalaistyylistä keskustelukulttuuria muistuttavalla valmentamisella, mikä piti ajatuksen siemenen joukkueen tekemisessä. Pelaajista esiin on vielä nostettava Veli-Matti Hiekkataipaleen panos. Hyvien pistelukemien lisäksi "Vee-äm" rauhoitti itsevarmalla tekemisellään UIFK:n pallollista peliä ja sai kanssapelaajansa nostamaan tasoaan.

Ehkäpä iltapäivän ilahduttavinta antia oli Mikko Vuorelan paluu kilpakentille. Fanien pitkä odotus palkittiin viimein ja "proviisori" kiitti kannattajiaan pussittamalla illan komeimman kolmosen, joka hädin tuskin koski edes sukkaan. UIFK:ssa ollaan selvästi innoissaan Vuorelan paluusta ja organisaatiossa tehdään kaikki voitava, jotta ottelukohtainen sopimus saataisiin rukattua koko kauden kattavaksi. Alussa Vuorelaa selvästi jännitti hiukan, mutta tähän on syynä se, että hän oli edellisenä iltana juonut vain kuusi olutta seitsemän sijaan ja tämäkin asia korjaantunee seuraavaan peliin.

Lepoaikaa ei työmiehille liikaa suoda, sillä seuraava ottelu odottaa oven takana jo tiistaina, kun tuttu kilpakumppani Tönköt saapuu karavaaneineen Professorintielle. Ottelu käynnistyy OAMK:n kampuksella kello 18 ja sinne on vapaa pääsy.

Kokoonpano:

4 Niko Lehtinen
5 Mikko Vuorela
6 Markus Jokikokko
7 Heikki Dubatscheff
8 Petri Jalava
9 Antti Maaninka
10 Veli-Matti Hiekkataipale
11 Sauli Väisänen
13 Amadou Bah

pelinjohto: Olli Siponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti