maanantai 13. helmikuuta 2017

DRAMATIIKKAA HORISONTISSA JA PARKETILLA

Tönköt - UIFK 73-52 (16-6, 24-23, 17-9, 16-14)

UIFK:n pistemiehet: Jokikokko 25, Maaninka 9, Dubatscheff 9

Kolmoset: Jokikokko 2, Maaninka 2, Lehtinen 1, Vartiainen 1

UIFK:n korisjoukkueen kausi alkaa olla nätissä paketissa, kun joukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Tönkköjen vieraana. UIFK oli mukana ottelussa käytännössä ensimmäisen jakson lopulle, mutta synkkien viimeisten minuuttien aikana vastustaja hölmöiltiin jopa kymmenen pisteen päähän. Missään vaiheessa iltaa pelaaminen ei ollut hääviä, vaikka hyviäkin suorituksia nähtiin. Pallosta huolehtiminen ja syöttöjen laatu eivät yksinkertaisesti ole riittävällä tasolla näin kovatasoiseen sarjaan.

Yleisön kannalta ottelu oli varmasti viihdyttävä, sillä tunteet leiskuivat ja teknisiä virheitä napsahteli molemmille puolille. Tuomarit pitivät jämäkästi ottelun hallussaan ja varsinkin Tönkköjen penkiltä kuului jatkuvasti tyytyväisyyden huokaisuja tuomareiden ratkaisuihin. UIFK:sta etenkin kiintiökolmosten mestarin Niko Lehtisen tulisi ehdottomasti hillitä väkivaltaisuuttaan. Ei tämä ole mitään kickboxingia!

Kuten mainittua, UIFK:n jäljellä olevat kolme peliä ovat lähinnä kosmetiikkaa. Toki seurajohdolla on nyt mahdollista arvioida, kenellä pelaajista on vielä annettavaa joukkueelle ensi kaudella. Kulisseissa kuiskitaan varovaisin äänensävyin jopa tyhjennysmyynneistä, mutta tätä kirjoittaessa (13.2.2017, kello 9.39) seurajohdolta ei ole tihkunut mitään tietoja. Eräs nimeltä mainitsematon potkunyrkkeilijä UIFK:n joukkueesta kertoi oman näkemyksensä tähän tyyliin:

"Nyt tyhjennys kannattaa tehdä. Eihän meidän kausikorttilaisetkaan enää käy peleissä. Ei tarvitse pelata enää edes faneille. Meneekö Markus (Jokikokko) seuraavassa pelissä vastustajan päätyyn lämmittelemään? Minä pelaan logolle, Juhalle (Karjalainen) ja Ollille (Siponen)!"

13.2.2017 kello 9.44 mediavastaava kuuli erittäin luotettavasta lähteestä, että jopa koko seurajohto oltaisiin vaihtamassa! Puhuttiin tiistaikokouksesta, eli ilmeisesti kokousta ollaan pitämässä seuraavan kotiottelun yhteydessä tiistaina 14.2.

"Vaihdetaan koko johto, niin saadaan dynaamisempaa toimintaa. Tai pelillisesti voidaan palata sosiaalipallon pariin ´kaikki pelaa´ - mentaliteetilla (mitä ilmeisimmin nimeltä mainitsematon kommentoija viittaa peluutuksellisiin asioihin tässä kohtaa), jolloin tarvitaan myös uusi kivireen vetäjä."

Dramaattisia sanoja. Myrskyä ei ole UIFK:n kaudesta puuttunut, eikä näköjään tule puuttumaan jatkossakaan. Minne laiva lopulta seilaa, jää nähtäväksi. UIFK:n kauden viimeinen kotiottelu pelataan joka tapauksessa siis tiistaina 14.2 Professorintien kampuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti