maanantai 27. marraskuuta 2017

HAASKALINNUT HAISTOIVAT VEREN - YKSI PELAAJISTA RIPITTI

IFK Uleåborg - ONMKY Kaikki 65-42 (32-15)

UIFK:n kokoonpano:

4 Jani Sarajärvi
5 Kalle Pentti
6 Andrew Conlin
8 Markus Jokikokko
9 Antti Maaninka
12 Alex Jämsén
13 Petri Jalava
Valmentaja: Pekka Seeskorpi

Päävalmentaja Juha Karjalaista tuurannut Pekka Seeskorpi marssitti Myllyojan koulun betonille vain seitsemän pelaajaa sisältäneen joukkueen. Urheasti tulta päin käyneet sinivalkoiset saivat kuitenkin kemiansa kohtaamaan alusta saakka. UIFK voitti ottelun jokaisen jakson ja lasketteli selvään voittoon. Seeskorpi peluutti tasaisesti kapeaa materiaalia ja pelaajat pysyivät loppuun asti hyvävoimaisina.

"Koripallo on pelaajien peli", aina vaatimaton Seeskorpi avasi filosofiaansa.

Nuori Alex Jämsén löysi itsensä myrskyisässä ja epävarmassa nykyajassa takoen vasurillaan taululle ennätyslukemansa 22 pistettä. Andrew Conlin (9 pistettä) jatkoi dominoimalla puolustuksessa lukuisin pallonriistoin. "Jenkistä" on muodostumassa UIFK:lle kultaakin arvokkaampi suorittaja. Hän vaikuttaa myös sopeutuneen loistavasti joukkueessa vallitsevaan sairaaseen huumorikulttuuriin, mikä jo itsessään tuntuu käsittämättömältä.

Jani "ompelukone" Sarajärvi (4) ja Petri Jalava (13) käynnistävät nopeaa hyökkäystä...

"Keskiviiva ylitettiin todella nopeasti ja pallo kiersi hienosti. Levypalloja haettiin kiitettävästi ja riistojakin saatiin. Kerrassaan hämmästyttävä esitys. Kaikki toimi", asiantuntija, jonka nimeä ei saa tietyistä säännöistä johtuen mainita, kommentoi.

...joka päättyy Sarajärven ennakkoluulottomaan ajoon. Levypalloa kyttäämässä Antti Maaninka (9).

Keltaisen lehdistön edustajat olivat teroittaneet kulmahampaansa ja iskivät ne heti joukkueen valkoisena hohtavaan viattomaan kaulaan. Syynä oli tietysti päävalmentajan poissaolo. Aina herrasmiesmäisesti esiintyvä Seeskorpi pysyi tyynenä haaskalintujen edessä:

"Minä nyt tässä vaan vähän tuurasin oikean valmentajan ollessa estynyt. Huhut päävalmentajan vaihdosta ovat ennenaikaisia ja vahvasti liioiteltuja."

Pelaajista Markus Jokikokko puolestaan antoi kuulua kovempaa:

"Onhan tämä nyt aivan ala-arvoista, että kun valmentajaa kerran tuuraa joku, niin heti alkaa järkyttävä huhumylly. Hävetkää!"

Toimittajien poistuttua sähisten ja toisistaan turvaa hakien lohduttoman pimeään syysiltaan, pelaajat pääsivät karjumaan ansaitut voitonkarjahduksensa pukuhuoneessa, josta heidät kuitenkin ajettiin nopeasti pois joidenkin naisten toimesta. Tämä ei jäänyt harmittamaan ketään, vaan hymyt suupielistä tuskin laantuvat muutamaan päivään. Ilmeet ovat kuitenkin peruslukemilla seuraavassa ottelussa, jossa vastaan asettuu Voitto. Ottelu pelataan ennakkotiedoista poiketen Karjasillan koululla kello 15.45.

Sarjan kotisivu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti