torstai 2. marraskuuta 2017

UIFK VEI TRILLERIN KASTELLISSA

ONMKY juniorit-UIFK 54-58 (32-29)

Elämä on ihmeellistä. Vain muutama päivä sitten UIFK:n mediaurpo herutteli hunajansa kaakeleille Pasi Vartiaisen paluulla. Päivää ennen ottelua seura julkaisi tapansa mukaan kokoonpanon ja niinpä tietysti, Vartiainen ei ollut mahtunut kokoonpanoon! Ei siis ottelua ilman kohua tämän joukkueen kanssa. Paljon on puhuttu Vartiaisen keskenkuntoisuudesta, vaikka herra itse vakuuttelikin olevansa pientä flunssaa lukuun ottamatta täydessä tikissä. Ilmeisesti valmennus ei ollut samaa mieltä, vaan miehen puheet omatoimisen harjoittelun onnistumisesta eivät olleet uponneet seurajohtoon.

”Alan ymmärtää kulttipelaajan tuskaa”, Vartiainen kommentoi jostain Värtöstä. ”Nämä eivät ole enää mitään pieniä vihjeitä. Pitää alkaa treenata enemmän joukkueen kanssa, omatoimista harjoittelua ei selvästikään arvosteta.”

Ennen ottelua vietettiin hiljainen hetki ONMKY:n toiminnassakin mukana olleen nuoren poismenon johdosta. UIFK ottaa osaa läheisten suruun.

Synkästä aloituksesta huolimatta itse ottelussa lähdettiin räväkällä tempolla liikkeelle. UIFK oli ottanut vauhtia Kastellin monitoimitalon pukuhuoneesta numero kuusi ja oli hyvin pelin päällä. Hyökkäyksessä tosin hätäiltiin ja ratkaisuja haettiin aivan liian nopeasti. Puoliajalla pidettiin istuntoja, rauhoituttiin ja viilattiin puolustusta. Kolmas ja neljäs jakso menivätkin UIFK:n nimiin lukemin 12-17 ja 10-12. Tappiottomasti pelanneen ONMKY junioreiden prässi oli kovaa, mutta lääkkeet löytyivät siihenkin. Voitto alkoi tuoksua nenässä, kun edellisessä ottelussa kutiavan partansa kanssa taistellut Markus Jokikokko (17 pistettä) upotti kauden ensimmäisen kolmosensa kreivin aikaan alle kaksi minuuttia ennen loppua. Hyökkäyspäässä tärkeitä kapellimestareita olivat myös Antti Maaninka (8 pistettä) ja Marko Korhonen (10 pistettä). Korin alla illasta toiseen dominoiva Petri Jalava (13 pistettä) alkaa pikku hiljaa osumaan korin alta.

Jalava toimistossaan kyntämässä tuhoa.

Puolustusta johtivat esimerkillisesti Andrew Conlin ja Antti Merihaara (2 pistettä). 

Antti Merihaara (4) ja Andrew Conlin (5) uurastivat puolustuksessa. Tuloksena lukuisia syötönkatkoja.

Heikki Dubatsheffin ja Sauli Väisäsen korvanneet nuoret Mikael Nevala (2 pistettä) ja Juhana Kärkkäinen toivat tarpeellista leveyttä rosteriin. Jo muutama vuosi sitten UIFK:ssa debytoineet "junnut" ovat jälleen osana sinivalkoisten rinkiä. Yhdessä Alex Jämsénin (2 pistettä) kanssa he ovat omalta osaltaan turvaamassa UIFK:n tulevaisuutta.

Mikael Nevala jyrää korille.

Yleisön pyynnöstä kotisohville Xboxin ääreen kerrottakoon, että ääntä nopeampi Kalle Pentti (2 pistettä) pelasi hyvän ottelun ja kunnostautui varsinkin puolustuspäässä. Joten nimeltä mainitsematon Niko, ala kehittää puolustustaitojasi (työntökolmosen lisäksi)! Spesialisteille löytyy aina tilaa joukkueessa.

”Emme ole saaneet reserviläisten käyttöön tämänvuotista joukkueen pelitapaa. Jos halutaan, että pystymme tuottamaan pelaajia jatkossakin edustukseen, tulisi sopia yhteisestä pelitavasta. Se helpottaisi siirtymäprosessia”, nimeltä mainitsematon Niko kommentoi Sorsa-viinilasin äärestä.

”Onnittelut joukkueenjohdolle onnistuneista pelaajavalinnoista”, tylysti kokoonpanon ulkopuolelle jätetty Pasi Vartiainen tiuski toimittajille Värtössä.

UIFK paistattelee nyt ainakin hetken sarjan kärjessä! Seuraava ottelu pelataan lauantaina 11.11 kotisalissa Myllyojalla. Vastaan asettuu toinen ONMKY:n joukkue "kaikki".

Sarjan kotisivu: 

Kokoonpano ONMKY junioreita vastaan:

4 Antti Merihaara
5 Andrew Conlin
6 Markus Jokikokko
7 Juhana Kärkkäinen
8 Marko Korhonen
9 Antti Maaninka (c)
10 Kalle Pentti
11 Mikael Nevala
12 Alex Jämsén
13 Petri Jalava

Jutun valokuvat: Mari Jokikokko & Siri Nousiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti