sunnuntai 18. helmikuuta 2018

KORHOSEN RUKOUKSET KIROSIVAT MAANINGAN VAPAAHEITTOKÄDEN

ONMKY kaikki – IFK Uleåborg 63-68 (27-33)

UIFK joutui pelaamaan kohmelonottelunsa ilman tähtipelaajaansa Marko Korhosta, jolla oli esittää todisteeksi lääkäriltä saadut parhaan A-ryhmän paperit. Onneksi Korhonen kykeni kuitenkin toimimaan joukkueen valmentajana, sillä "LuPe" toi UIFK:n valmentamiseen täysin uuden ulottuvuuden, nimittäin henkisyyden. Korhonen risti toistuvasti kätensä kentän reunalla anellen joukkueelle edes yhtä pick´n roll -hyökkäystä. Ensimmäinen sellainen saatiinkin jo jossain vaiheessa kolmatta jaksoa.

ONMKY kaikki:n heitto takkusi ensimmäisellä jaksolla, joten alku reviteltiin sinivalkoisin siivin lukemiin 4-17. Tämän jälkeen musta-asuinen kotijoukkue terästäytyi ja varsinkin fyysinen peli lisääntyi. Kolmannella jaksolla ONMKY kävi hetken jopa johdossa. Viimeiselle jaksolle asteli sisuuntunut UIFK ja peli käännettiin väkisin, vaikka kapteeni Antti Maaninka käyttikin vapaaheittonsa lähinnä koriraudan vahvuuden testaamiseen. Ottelun jälkeen Maaninka jäi itseään ruoskien treenaamaan vapareitaan säkittäen ne 70 prosenttisesti. Maaningan puolustukseksi todettakoon, että hän oli silti ottelussa Markus Jokikokon ohella UIFK:n paras pistemies. Molemmat naulasivat 19 pistettä (Jokikokon vapaaheitot 6/6!).

Seuraavassa ottelussa UIFK kohtaa yhdessä Länsipuisto Basketin kanssa sarjaa johtavan Oulun
Tarmon. Tarmo on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun tällä kaudella, joten UIFK joutuu puristamaan itsensä äärimmilleen.