sunnuntai 11. helmikuuta 2018

PELIKELLON HOITAJA SULI URHEILUTALON KIRKKAISSA VALOISSA

IFK Uleåborg – ONMKY juniorit 58-59 (28-22)

Erinäisten otteluperuutusten vuoksi UIFK pääsi pelaamaan lauantaiksi aiotun kotiottelunsa vasta sunnuntaina. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä parketille päästiin Pohjois-Suomen kirkkaimmissa valoissa Oulun urheilutalolla. Vaikka pelivehkeitä pukiessa vielä äimisteltiin lentopalloseura Ettan pukuhuonetta valtakunnan huipulta, itse pelissä ei enää ujosteltu. ONMKY juniorit, jonka riveissä nähtiin edustuksen mukanakin olevia pelaajia, sai tehdä täyden työn UIFK:n kanssa. Itse asiassa puoliaikajohtonsa kolmannella neljänneksellä kadottanut, mutta sen takaisin hankkinut UIFK hävisi ottelun vasta viimeisellä sekunnilla. ONMKY junioreiden Jani Tiiliharju suoritti viimeisen heittonsa ajon päätteeksi vasemmalla kädellä ja todennäköisesti silmät kiinni. Pallo meni koriin levyn ja raudan kautta, joten nuorten railakkaat huudot olivat valmiit kajahtelemaan urheilutalon seinillä. Isossa kuvassa ratkaisevassa asemassa olivat junnujen kolmoset, joita he pommittivat kaikkiaan 12 kappaletta, eli 61 prosenttia pisteistään.

Ottelun viimeisellä minuutilla oltiin lähellä fiaskoa. Puhalluskokeen nipin napin läpäissyt pelikellon hoitaja nimittäin unohti käynnistää kellon, kun peliä oli jäljellä vain 18 sekuntia. Pallo oli tuolloin UIFK:lla ja sinivalkoiset pelasivat hyvin aikaa pisteen johtoasemassa. Pienen kokouksen jälkeen tuomarit päättivät asettaa kellon siten, että peliaikaa oli jäljellä 8 sekuntia. UIFK:n Andrew Conlin epäonnistui molemmissa vapaaheitoissaan ja ONMKY junioreiden viimeinen hyökkäys käynnistyi yllä mainituin seurauksin.

Valmentaja Juha Karjalainen oli silmin nähden käärmeissään toimitsijalle, mutta antoi tunnustusta pelin tasosta:

"Kauden tasokkain peli. Kakkosdivaria vähintään."

UIFK:n leiristä Mikko "pastori" Strömmer ylitti valaa pelin aikana henkeä pelaajiin lupaamalla piirakat kahviosta, mikäli voitto saadaan. Strömmer ei ehkä ollut kuullut rumasta tilastosta, joka kertoo, että aina kun pelin aikana on ruvettu puhumaan ruuasta, on tappio ollut varma. Pelikelloepisodiin Strömmer kommentoi näin:

"Uskaltaisin väittää, että peli olisi voitettu, jos toimitsijat olisivat saaneet käyttää omaan ikäänsä soveltuvaa analogista, vieterivetoista pelikelloa. Tommoset digivehkeet sekoittaa ajantajun."

Tappio tiesi hikistä tilannetta sarjataulukon suhteen, sillä taistelu keskikastissa kiihtyy. UIFK:lla on jäljellä vielä neljä ottelua. Kimuranttiin tilanteeseen voi tutustua täällä:


Näillä näkymin UIFK:n seuraava kohtalon ottelu pelataan lauantaina 17.2 kello 13 Myllyojan koululla. Vastassa on sarjataulukossa kannoilla kyttäävä ONMKY kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti