sunnuntai 29. lokakuuta 2017

UIFK:LLE LAHJAVOITTO

IFK Uleåborg-Länsipuisto Basket 67-35 (28-18)

Kauden ensimmäisessä kotiottelussa yleisö sai nähdä ehkäpä UIFK-historian erikoisimman ottelun. Erikoista ei ollut se, että lääkintähenkilöstö oli juuri palannut Amsterdamista lääkelaukku täynnä jänniä juttuja. Erikoisinta ei myöskään ollut se, kun salin valot sammuivat ja ainoastaan pukuhuoneen valon kajo piirsi savun keskeltä tuntemattoman pelaajan ääriviivat. Hahmon astuessa saliin ja spottivalojen paljastaessa pelaajan yleisö haukkoi henkeään, kohahdus kuului Timpan mestaan asti. Marko Korhonen (13 pistettä) oli pukenut UIFK:n peliasun ylleen! Joukkueenjohto oli tehnyt urotyön ja ansaitsee hatunnoston. Kokoonpano oli muutenkin yksi UIFK:n kaikkien aikojen kovimmista.

"Jos hakemalla hakee mitä tuosta puuttuu, niin huumori. Kaipaisi isoperseistä LRNMKY-kasvattia lyömään henkeä vaihtopenkille", Niko Lehtinen kommentoi.

Korhosen pelaaminen ei kuitenkaan ollut viimeinen ihmeellisyys lauantai-iltapäivässä. Viime kauden mestari Länsipuisto saapui Ouluun pahasti vajaamiehisenä, mikä on melko tyypillistä tällä tasolla vierasotteluissa. Todella erikoista alkoi olla siinä vaiheessa, kun kuudesta pelaajasta kaksi teloi peräjälkeen nilkkansa ja joukkue joutui pelaamaan neljällä. Tässä vaiheessa UIFK johti ottelua 18-5, mutta neljää vastaan pelaaminen sekoitti myös kotijoukkueen pakan ja toinen jakso meni vajaalla pelanneelle vierailijalle 11-13! UIFK:n suorittamisessa näkyi selvästi, ettei ylivoimapeliä ole treenattu sitten yhtään, mistä menee pieni miinus valmennukselle. Erikoistilannepelaamisen salat alkoivat aueta vasta toisella puoliajalla. UIFK peluutti tasaisesti kymmentä miestään kahtena viisikkona, joten kaikki saivat pelata yhtä paljon ja voimia säästeltiin samalla ensi keskiviikon ottelua varten. Kaikki voittivat, paitsi tietysti jalkansa teloneet kokkolalaiset.

Toinen Länsipuiston loukkaantuineista pelaajista palasi kentälle vain kytätäkseen hyökkäyspäässä.

UIFK-leiristä on vaikea nostaa esiin yksittäisiä onnistujia. Petri Jalava (7 pistettä, helevetisti levypalloja) jylläsi tuttuun tapaansa korin alla. Uusista hankinnoista Jani "ompelukone" Sarajärvi ajettiin pelisysteemiin sisään, kuten tehtiin myös yhdysvaltalaisvahvistus Andrew Conlinille (4 pistettä). Jenkki osoitti olevansa joukkueen ehkä nopein pelaaja ja loistava puolustaja. Edellisessä ottelussa suihkuun itsensä sikaillut Antti Maaninka (16 pistettä) oli koonnut itsensä ja toimi UIFK:n pistekunkkuna. Markus Jokikokko (6 pistettä) ei tällä kertaa osunut juuri mistään ja syyksi epäiltiin yleisesti parran ajamista, mikä oli saanut hyppyheiton epätasapainoon. Nuori Alex Jämsén nautti selvästi lisätilasta kentällä ja pussitti mainiot 11 pistettä.

"Kutittava parransänki häiritsi heittoani. Myös yöunet jäivät olemattomiin koska huolehdin, onko minulle jätetty oikean kokoista treenipaitaa", Jokikokko selitteli ottelun jälkeen. "Tässä organisaatiossa väärän kokoinen paita tarkoittaa sitä, että et enää kuulu joukkueenjohdon suunnitelmiin."

"Peli oli antikliimaksi. Todellinen jännitysnäytelmä koettiin treeniliivien jaossa. Voin kertoa uskollisille seuraajille, että kaikki menneisyyden kärhämät on unohdettu. Seurajohto tuli hienosti vastaan ja osoitti minulle M-koon paidan", herkistynyt Niko Lehtinen kommentoi pelin jälkeen toimitsijapöydän takaa.

Toimitsijakolmikko hoiti tehtävänsä esimerkillisesti Lehtisen valvoessa pelikelloa, Veli-Matti Hiekkataipaleen kirjuroidessa ja professori Juhani Leppäluodon hoitaessa tulostaulua. Toimitsijoiden keskuudessa riitti siis yllin kyllin älyä ja kykyä. Ennen ottelua tosin hieman huoletti, sen verran näkyi verestäviä silmämunia ja turvonneita silmäluomia.

Toimitsijakolmikko "kuuntelee" erotuomari Tuomo Valkaman ohjeita. Kuvassa myös yksi katsoja.

Katsojien käyttäytyminen ottelussa oli paikoin hyvien tapojen vastaista. UIFK-valmentaja Juha Karjalaista häirittiin toistuvasti ja pelaajille jaeltiin outoja heittokehotuksia, mikä sotki UIFK:n peliä ja vaikeutti pelikirjan noudattamista. Tilanne eskaloitui kun VIP-katsomon rakenteet olivat romahtaa. Ne saatiin kyllä korjattua eikä katsojiakaan poistettu salista, mutta todennäköisesti tuleviin otteluihin tullaan lisäämään järjestyksenvalvojia.

Olipa itse ottelu millainen pannukakku hyvänsä, pelaajat ja toimitsijat pääsivät voitolla yöhön viinejä maistelemaan ja niitä keskenään vertailemaan. UIFK:n seuraava ottelu pelataan jo keskiviikkona 1.11, jolloin se pelaa vierasottelun Kastellin monitoimitalossa ONMKY Junioreita vastaan. Otteluun lähdetään teemalla "Vartiaisen paluu". Hiljaiseloa viettänyt silmät selän takaa syöttelijä on ollut treenaamassa ulkomailla. Ohjelma on pitänyt sisällään muun muassa etelänlämpöjoogaa, pilatesta ja vasemman käden layuppia.

Tämä todistusaineisto lähetettiin toimitukseen nimettömänä. Kuvassa näkyvä pelaaja muistuttaa huomattavasti kadoksissa ollutta Pasi Vartiaista.
 
ONMKY Juniorit-UIFK, keskiviikkona 1.11, kello 17.30.

Kokoonpano Länsipuisto Basketia vastaan (suluissa pelipaikka):

4 Antti Merihaara (1)
5 Andrew Conlin (2)
6 Markus Jokikokko (3-4)
8 Marko Korhonen (2)
7 Jani Sarajärvi (1)
9 Antti Maaninka (3)
10 Heikki Dubatscheff (5)
11 Sauli Väisänen (3)
12 Alex Jämsén (4)
13 Petri Jalava (5)

Valmentaja: Juha Karjalainen
Lääkelaukkuvastaava: Pekka Seeskorpi
Häiriköivä katsoja: Olli Siponen

Sarjan kotisivu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti